Diari Més

Serveis

L'Ajuntament de Reus contracta una empresa externa per vigilar el servei de brossa

ECA-Bureau Veritas fa un «control exhaustiu de què es fa i què es paga» i l’equip municipal d’inspectors guanya plantilla i hores

Un dels camions que realitza feines al centre de Reus.

L'Ajuntament de Reus contracta una empresa externa per vigilar el servei de brossaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Via Pública ha contractat, durant tres mesos i amb una inversió econòmica de 17.500 euros més IVA, l’empresa ECA-Grupo Bureau Veritas sota l’encàrrec de realitzar un «control exhaustiu» de la feina que porta a terme Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), qui ofereix el servei de neteja viària i recollida de la brossa a Reus. Aquesta empresa externa, que està especialitzada en «inspecció, anàlisi, auditoria i supervisió», afegeix la tasca a la que ja venia realitzant de manera rutinària un equip d’inspectors municipals, els quals també la continuen desenvolupant i han vist incrementar-se la seva jornada laboral en les darreres setmanes. El govern justifica la decisió de contractar ECA-Grupo Bureau Veritas amb l’obligació de vetllar perquè FCC compleixi la seva labor, donat que aquesta se sufraga amb diners públics i «interessa a la ciutadania».

Des del Grup Municipal de la CUP, a preguntes del qual detallava aquesta informació el regidor Hipòlit Monseny durant el ple del passat 17 de febrer, i que promou la municiapalització del servei de recollida de la brossa com a mesura d’estalvi, entenen aquesta com una maniobra per transmetre que aquesta la d’internalització –a què el govern s’oposa rotundament– implica desconfiança envers el servei i els treballadors actuals i, per tant, un seguiment.

Monsey recordava, en la seva intervenció al mateix ple, que el del servei de neteja viària i recollida de la brossa «és el contracte més gran o un dels contractes més grans que té aquest Ajuntament» i per això «el que hem de fer és vetllar perquè es faci exactament i es pagui exactament el que s’està realitzant a la ciutat». Dels objectius de la tasca d’ECA-Grupo Bureau Veritas, es limitava a concretar que «no s’ha fet altra cosa que portar una empresa externa, contractada per tres mesos, que és un control de qualitat», i reiterava que «estem fent un control exhaustiu de serveis prestats pagats».

Sobre el personal d’inspectors municipals, el regidor detallava que «tenim sis persones. Eren cinc i s’ha afegit una altra amb la borsa de treball». «Així, hi ha tres inspectors a qui se’ls ha fet una dedicació plena i tenen totes les hores laborals per a fer el seguiment correcte», concloïa, a l’espera «que doni resultat, perquè el que interessa a la ciutadania és serveis pagats, serveis prestats».

L’opció de municipalitzar

Al seu torn, el Grup Municipal de la CUP, que va proposar la realització d’un referèndum per determinar la conveniència o no d’internalitzar el servei de la brossa i que engegava a finals de gener una campanya per convèncer dels beneficis d’aquest extrem, seguia ahir sense conèixer «quina és la informació concreta que ser cerca per part de l’Ajuntament amb aquest seguiment» ni «els motius» que una empresa externa dupliqui a vigilància que ja portaven a terme empleats municipals. L’informe de viabilitat econòmica encarregat pel govern a la consultora externa Iseti Consulting va xifrar en 1,2 milions d’euros l’any l’estalvi que comportaria aquesta opció, rebutjada pel mateix govern per «mantenir la pau ciutadana».

tracking