Diari Més

Creen l'Ateneu Cooperatiu del Camp per impulsar iniciatives d'economia social

Estarà situat al Mas Carandell de Reus, seu de l’Institut Municipal de Formació i Empresa.

Un moment de la presentació, que ha tingut lloc aquest divendres.

Creen l'Ateneu Cooperatiu del Camp per impulsar iniciatives d'economia socialAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Atenenu Cooperatiu del Camp ha estat presentat aquest divendres a Reus. Aquest és un dels deu que formen part de la xarxa impulsada pel Departament arreu de Catalunya i que donarà servei a les comarques del Camp de Tarragona.

El nou espai, presentat per la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha d'afavorir la creació d’empreses d’economia social i cooperativa, a més d’enfortir la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i experiències existents per millorar l’ocupació i el desenvolupament del territori. Així mateix, el centre treballarà per transformar associacions i empreses en cooperatives i societats laborals, i promocionarà la fórmula cooperativa i de les SAL per a la continuïtat d’empreses i entitats properes al tancament.

El projecte d’Ateneu Cooperatiu del Camp ha estat presentat per un grup d’organitzacions entre entitats del tercer sector, institucions, administracions i cooperatives del territori. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina un import de 215.000 euros per a la creació i impuls d’aquest ateneu, que estarà situat al Mas Carandell, seu de l’Institut Municipal de Formació i Empresa.

En el decurs de la seva intervenció, Bassa ha recordat que «històricament els ateneus a Catalunya han representat la construcció de ciutadania» i s’ha mostrat convençuda que el nou servei «esdevindrà un espai de referència al Camp de Tarragona i ens farà avançar col·lectivament cap a una societat més justa i cohesionada».

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius

Amb un pressupost de 3.300.000 euros pel conjunt de Catalunya, la iniciativa del Departament ha consistit en la creació d’una xarxa de deu Ateneus Cooperatius, distribuïts arreu del país, que donaran servei, atenció i cobertura a persones, empreses, cooperatives i societats laborals per enfortir l’economia social i cooperativa en el marc del programa Aracoop.

La creació d’aquesta xarxa suposa el naixement d’espais de coordinació, aprenentatge, innovació, creació i assessorament en l’àmbit de l’economia social i cooperativa a cada territori. Així mateix, els Ateneus presten suport a aquelles empreses o entitats que tinguin capacitat per incentivar la creació d’empreses cooperatives i societats laborals, com ara entitats públiques, assessories, gestories, escoles de negoci, entitats formatives, empreses en transformació, associacions i fundacions.

Els deu Ateneus Cooperatius s’han establert a Barcelona Ciutat; Barcelonès Nord; Vallès Occidental; Baix Llobregat; Catalunya Central; Girona; Camp de Tarragona; Terres de l’Ebre, i Alt Pirineu i Aran. El Camp de Tarragona compta actualment amb 241 cooperatives. Al conjunt del país hi ha prop de 4.000 cooperatives, 177 de les quals es van constituir durant el 2016.

tracking