Diari Més

Judicial

Fiscalia sol·licita entre 4 i 6 anys de presó als investigats al cas Tecnoparc

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Reus ha acordat l’obertura de judici oral davant l’existència d’indicis racionals de criminalitat

Una imatge d'arxiu d'Àngel Cunillera als Jutjats de Reus.

Fiscalia sol·licita entre 4 i 6 anys de presó als investigats al cas TecnoparcACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fiscalia ha demanat penes de sis anys de presó per a Àngel Cunillera, cinc anys i vuit mesos per a Jordi Bergadà, i cinc i quatre anys i vuit mesos per a Xavier Gómez i Ramón Urgellès respectivament en l’escrit al jutjat d’Instrucció número 1 de Reus i amb el qual sol·licita que s’obri judici oral pel cas de les factures del Tecnoparc, una qüestió que el mateix jutjat també ha acordat amb data del passat 14 de febrer. El document, a què ha tingut accés el Diari Més, detalla per a Cunillera, Gómez i Urgellès el pagament d’una indemnització de 81.273 euros a la societat de capital mixt Tecnoparc SA i per a Cunillera, Bergadà i Gómez, 33.913 euros més, sempre a abonar de manera solidària i conjunta que cal afegir a les costes processals.

El procés té a veure amb factures cobrades presumptament sense justificar per l’expresident de Tecnoparc SA, Àngel Cunillera, i l’exregidor i exconseller de la societat, Jordi Bergadà, per valor superior als 114.000 euros. Per a tots dos, la Fiscal detalla delictes de continuïtat de falsedat de document mercantil en concurs medial amb un de malversació de fons públics, i demana la inhabilitació absoluta per a càrrecs públics durant deu anys i nou anys i sis mesos. En un cas denunciat per Ara Reus a principis del 2012, l’Estat també demana la inhabilitació, per nou anys, de l’exgerent del Tecnoparc, Xavier Gómez, i per vuit anys de l’empresari i exconseller de la societat, Ramon Urgellès. El partit municipalista, al seu torn, reclama penes d’entre 3 i 9 de presó per a cadascun dels quatre investigats, a qui acusa de presumptes delictes societari, de falsedat documental i de malversació de fons públics. El Jutjat d’Instrucció número 1 de Reus ha fixat una fiança solidària per cobrir la quantitat de 115.118 euros a Cunillera, Bergadà, Gómez i Urgellès.

Serveis «inexistents»

En la seva interlocutòria de principis de febrer, el jutge deixa constància d’indicis racionals de criminalitat que es desprenen de les diligències practicades durant la fase d’instrucció. Apunta que entre 2004 i 2008, Cunillera va percebre de la societat Tecnoparc 81.273 euros de factures per serveis «que no havia prestat mai i inexistents», els quals presentava com a assessoria tècnica. També que Bergadà, en el mateix període i «de la mateixa manera», va ingressar 33.578 euros del Tecnoparc en tres factures. De les tres factures emeses, concreta la interlocutòria, no es va presentar a la societat cap document acreditatiu o justificatiu de la realització dels treballs recollits com a concepte a les mateixes factures. Assenyala Gómez com el responsable de l’admissió de les factures que no es van justificar i de l’alliberament del pagament de les mateixes i Urgellès com a un dels membres del Consell d’Administració que va signar per facilitar el tràmit. L’òrgan competent per a l’enjudiciament de tot plegat seria l’Audiència Provincial de Tarragona.

Entre les testificals que proposa per al judici oral Fiscalia hi ha més d’una vintena de noms en el marc d’un llistat que es complementa amb l’aportació de pèrits i informes, i també amb les peticions d’Ara Reus .

tracking