Diari Més

La constructora fixa 3 anys de marge per fer del Cine Palace una residència

El futur equipament destinarà la planta baixa a usos comuns, la primera a habitacions i el soterrani a pàrquing, i tindrà un pati

Una captura del projecte que recrea l'aspecte que tindrà el futur centre assistit per a gent gran.

La constructora fixa 3 anys de marge per fer del Cine Palace una residènciaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per fer desaparèixer el Cine Reus Palace i ubicar al solar del carrer de Batan una residència per a la tercera edat, les quals està previst que s’iniciïn entre els mesos de maig i juny d’aquest 2017, s’executaran en una única etapa i contemplen un termini de tres anys fins a quedar plenament enllestides. El Pla Especial Urbanístic per al canvi d’usos de la parcel·la, el primer tràmit en la transformació del Palace, impulsat per la constructora barcelonina Cel Urbà SL i que va aprovar-se en Junta de Govern el passat 10 de febrer, deixa fora la part de l’edifici que toca al carrer de Sant Francesc de Paula, que passarà a ser un espai verd i obert per als avis. A la resta dels terrenys, amb una superfície de gairebé 2.000 metres quadrats, se’ls assignarà caràcter sanitari-assistencial per tal que puguin acollir el centre de gent gran que gestionarà molt probablement el Grup Ballesol, qui compta amb una cinquantena de centres a l’Estat.

La proposta inicial que està recollida al Pla preveu destinar la planta baixa del futur equipament a «usos comuns i de serveis», mentre que a les plantes pis es desplegarien les habitacions dels residents i el soterrani quedaria reservat per a aparcament –hi ha projectada una plaça per cada sis llits– o altres serveis. L’espai que resti al tercer costat del triangle que conformen el carrer de Batan i el de la Riera de Miró, a Sant Francesc de Paula, esdevindrà una zona enjardinada que «millori les propietats de ventilació, vistes i assolellament» actuals. La documentació planteja la necessitat que totes les plantes es comuniquin horitzontalment, sense obstacles, per a correcte funcionament de la residència assistida, que es concep com «accessible i cèntrica» i que «facilita als residents mantenir el contacte amb l’entorn».

La proposta de canvi d’usos de la parcel·la del Cine Reus Palace es justifica en «l’estat d’envelliment de l’edifici», el qual encara funciona i on es continuen projectant, també aquesta mateixa setmana, estrenes com a part de la cartellera. A més del sanitari-assistencial, se n’admeten també el de restaurant, l’administratiu, el de serveis i el de serveis tècnics. El Pla Especial Urbanístic, que està signat per GRAM Arquitectura i Urbanisme, no detalla el cost final, el qual s’establirà en el projecte constructiu del centre de la tercera edat, però sí que concreta que les despeses de la construcció d’aquests 4.600 metres quadrats de residència –la superfície total en les diferents plantes– estan valorades en més de 5,4 milions d’euros. La xifra comprèn les feines d’enderroc del Palace, urbanització del pati interior per als usuaris de l’equipament, l’import que s’endú la constructora, impostos, els honoraris i la direcció d’obres, entre altres. Només la demolició de les sales de cinema està previst que suposi uns 115.000 euros.

A l’espera dels tràmits

L’entrada en funcionament de la residència assistida que ocupi el Cine Reus Palace, amb aquest marge de tres mesos de què disposa la constructora per completar l’edifici, molt possiblement no serà inminent. L’acord entre la família Zúñiga, propietària de l’immoble, i la promotora, però, té data del passat 8 de novembre del 2016 i té forma d’un «contracte d’opció de compra». La compleció dels tràmits que requereix el canvi d’usos hauria de portar la formalització de la transacció. El primer d’aquests tràmits, els 30 dies que el Pla Especial Urbanístic aprovat inicialment en Junta de Govern romandrà en exposició pública. Si, superat aquest mes, no s’han presentat al·legacions, es materialitzarà l’aprovació definitiva del Pla.

tracking