Diari Més

Turisme

El Patronat de Turisme negocia una nova operativa entre Rússia i Reus

L’ens participa al fòrum Connect Aviation per confirmar vols de Rainbow a Polònia i una altra ruta al país exsoviètic, que ja s’enllaça amb Coral Travel

Una imatge d'arxiu de passatgers arribant a l'Aeroport de Reus.

Es negocia una nova operativa entre Rússia i ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Buscar la màxima diversificació de mercats i de procedències» per a l’Aeroport de Reus és l’objectiu del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona en la seva participació al Connect Aviation 2017, un dels majors fòrums europeus on línies aèries, aeròdroms i proveïdors negocien i tanquen rutes per als propers mesos, i que està tenint lloc a Ajaccio, a Còrsega.

Un equip de l’organisme de promoció de la Costa Daurada hi aterrava ahir a primera hora amb aquest propòsit, que es perfila en dues línies de cara a la propera temporada d’estiu: «concretar la nova operativa amb el touroperador Rainbow a Polònia i obrir una altra operativa amb Rússia, una de nova i a banda de la de Coral Travel que tornarem a tenir aquest 2017», en paraules de la directora tècnica del Patronat, Marta Farrero. Europa de l’Est es col·loca al punt de mira en una cita en què, fins aquest divendres, 24 de febrer, «haurem mantingut al voltant de 25 reunions de prop de 20 minuts cadascuna» a la cerca d’oportunitats turístiques i on els representants del territori, que hi acudeixen com a destacament de la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus, es mostren «optimistes, sempre dins d’uns límits. Les condicions de la destinació i les del mercat ens fan pensar que tot anirà bé, però el factor turístic és molt volàtil», afegeix Farrero.

Una destinació «segura»

El fet que «Turquia i Egipte continuen tancats» i que «venir de vacances a la Costa Daurada és segur per a les famílies» juga a favor de l’aeròdrom de la capital del Baix Camp, com també ho fa que «el sector ha fet la seva feina i, també a nivell privat, s’han renovat moltes instal·lacions, càmpings, hotels, i això fa augmentar la qualitat de la destinació». El Patronat confia que, després d’anys de caiguda, aquest estiu pot tenir lloc un repunt del mercat rus, motivat per la qüestió del canvi del ruble, que situï el visitant el país exsoviètic al capdavant del flux turístic.

Pel que fa a la connexió amb Polònia, i tal com va avançar el Diari Més, el touroperador Rainbow ofereix des de fa setmanes a través del seu lloc web bitllets entre Reus i les ciutats poloneses de Varsòvia i Katowice que ja es poden adquirir per viatjar aquest estiu, entre juny i setembre. La ruta, que s’estrenarà a l’Aeroport de Reus, s’operarà mitjançant vols xàrter i planteja vols tots els dimarts. Rainbow, que acaba d’anunciar un acord per comercialitzar paquets turístics vinculats a l’Aeroport de Castelló, inclou també les instal·lacions de la capital del Baix Camp entre les promocions pròpies, dirigides al públic de Polònia i amb la Costa Daurada al centre.

L’enllaç entre l’Aeroport de Reus i el de Sheremetyevo, a Rússia, va traslladar, durant la temporada d’estiu del passat 2016, prop de 5.400 passatgers, amb un total de 9.985 moviments entre un equipament i l’altre que corresponen els desplaçaments d’anada i tornada de cada turista. La xifra, que resulta del tram comprès entre els mesos d’abril i setembre, i segons dades facilitades per Aena, representa una davallada de prop de 1.800 turistes respecte a l’any passat, la qual el sector ja havia previst abans de l’inici de l’anterior temporada d’estiu.

L’Aeroport, candidat al 2019

Es dóna la circumstància que la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus va anunciar que l’equipament reusenc presentarà candidatura per acollir l’edició del 2019 del Connect Aviation on aquests dies treballa el Patronat de Turisme. A la cita assisteixen cada any més de 400 directius per discutir els serveis d’aire.

tracking