Diari Més

Tecnologia

Els mercats municipals de Reus estudien una primera proposta per vendre 'on-line'

Els paradistes tenen sobre la taula un projecte inicial i esperen el recompte dels qui s’hi sumen per definir la viabilitat econòmica

Una imatge d'arxiu d'algunes de les parades a l'interior del Mercat Central de Reus.

Els mercats municipals de Reus estudien una primera proposta per vendre 'on-line'Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sistema de vendes on-line que el Mercat Central i el Mercat del Carrilet treballen des de fa mesos per engegar està més a prop. Una primera empresa ha fet arribar la seva proposta inicial als paradistes, els quals, després de conèixer-la en assemblea, l’analitzen aquests dies individualment i amb més profunditat per decidir si s’hi afegeixen. Un cop s’hagi tancat la xifra dels venedors dels dos mercats municipals que volen formar part d’aquesta plataforma a internet, es dividiran les despeses de la seva materialització entre els paradistes adherits i es podrà definir, llavors, si la posada en marxa del lloc web és assumible o no per al col·lectiu en termes econòmics.

«Ens agradaria seguir la línia de fer-nos un lloc al món digital», apunta Ildefons Vidal, president dels paradistes del Mercat Central de Reus, que puntualitza que «a ambdós mercats som molta gent i molt diferents i aquí ens hem d’escoltar tots el punt de vista: des dels qui veuen això d’internet molt proper fins als qui ho tenen com una cosa llunyaníssima». És per això que Vidal prefereix «no aportar encara cap detall més» sobre el format que tindria la plataforma de vendes on-line, sobre la qual sí que es coneixen ja alguns trets perfilats en el projecte previ. De qualsevol manera, «s’hauria de donar lloc a una espècie de centraleta per gestionar les comandes i també, és clar, tenir persones que les fessin arribar als seus destinataris». El concepte pretén que els usuaris puguin realitzar, al mateix espai i a través de mòbil, tauleta o ordinador, les compres tant al Mercat Central com el Mercat del Carillet, i barrejar-ne, si així ho volen, productes ja que «es tracta de que la gent pugui accedir al que li agrada, no de que hagi de triar», matisa Vidal.

Tot plegat, però, suposarà una inversió i és aquest un dels factors més importants que condicionarà la inauguració del web. No és, però, l’únic. I és que el col·lectiu vol esperar a conèixer les conclusions de l’estudi de rellançament dels mercats municipals de Reus que està elaborant, per encàrrec de l’Ajuntament de la capital del Baix Camp, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona. En aquest sentit, la previsió és que l’informe relatiu al Mercat del Carrilet estigui enllestit a finals d’aquest mateix mes de febrer mentre que el que va adreçat al Mercat Central ho estaria una mica més endavant, ja cap a l’abril.

Una «actualització» del servei

El col·lectiu també es troba pendent de converses amb el propi Ajuntament sobre aquest àmbit i de les línies que aquest voldria seguir, pocs dies després que la proposta inicial es donés a conèixer als paradistes en assemblea. La regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, preferia fa algunes setmanes no precisar si la plataforma de venda on-line serà una realitat aquest 2017 i concretava que la situació «està a l’espera, bàsicament, que els paradistes es posin d’acord i a partir d’aquí caldrà veure els terminis. Per tant, es podria posar en marxa enguany, però també podria no posar-se. Encara no ho podem saber». Segons exposava Vidal al moment de desvetllar-se la iniciativa, l’aposta pel nou canal de venda representarà «una actualització dels mercats cap al sistema que s’està treballant avui en dia» i permetrà «donar un servei que ara mateix no estem donant com és repartiment a domicili, o bé l’estan oferint alguns paradistes a nivell particular».

tracking