Diari Més

Consum

Reus impulsarà un codi de bones pràctiques per a empreses de serveis bàsics

El ple dóna llum verda a una moció del PSC que vol evitar que companyies d’electricitat o telèfon venguin a consumidors productes que no necessiten

Una imatge d'arxiu de la façana del Palau Municipal.

L'Ajuntament de Reus paga factures dels seus proveïdors 36 dies abans que al 2016Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ciutadans de Reus rebran assessorament sobre els seus drets davant les empreses subministradores de serveis com l’electricitat o el telèfon per conèixer les diferents possibilitats de contractació i estalviar en el consum. El ple d’aquest passat divendres va dóna llum verda, en aquest mateix àmbit, a una moció formulada pel Grup Municipal del PSC que parteix de la premissa que «la crisi econòmica dels darrers anys ha provocat a la societat un increment dels problemes que moltes persones tenen a l’hora de fer front al pagament dels subministraments bàsics i que estan prodtuïs, en bona mesura, per l’increment de preus».

És per això que el ple ha pres el compromís de realitzar periòdicament campanyes informatives als Centres Cívics sobre males pràctiques comercials i els drets dels consumidors en relació als «serveis bàsics». També el d’«actuar com a garant dels drets» dels reusencs tot «exigint a les empreses subministradores que operen a la ciutat un codi de bones pràctiques en l’actuació comercial». I el de «posar en marxa un servei d’acompanyament i, si s’escau, de mediació entre els ciutadans i les empreses, en coordinació amb l’Oficina del Consumidor del Consell Comarcal del Baix Camp».

Recursos per decidir i estalviar

Tot plegat vol evitar situacions freqüents i conegudes com la de la persona gran que acaba contractant, sense saber exactament què és, fibra òptica o el del jove que va contractar una tarifa de telèfon mòbil pensant que estalviaria i acaba pagant més per alguna clàusula del contracte que al seu moment no va aturar-se a estudiar. I és que, tal com recorda el text de la moció impulsada pel PSC i que ara tira endavant, «sovint, els ciutadans no tenim els coneixements o els recursos per prendre decisions sobre determinats serveis de consum que tenim contractats i que en cas de modificar-se podrien beneficiar la nostra economia domèstica». «La poca informació que ens arriba d’empreses privades i el desconeixement sobre quins són els nostres drets com a consumidors fan que siguin nombroses les ocasions en les que aquestes empreses subministradores d’energia o telefonia, o altres, incorren en males pràctiques comercials per vendre serveis que no necessitem», conclou el document. Les campanyes que a partir d’ara s’impulsin volen servir alhora per posar fre a aquestes pràctiques i per inculcar als consumidors com esquivar-les.

tracking