Diari Més

Sanitat

«Sí» unànime del Parlament a millorar la situació del Sant Joan

La Comissió de Salut aprova una proposta que posa el focus en «treballadors i usuaris»

Una imatge d'arxiu de les urgències de l'Hospital.

«Sí» unànime del Parlament a millorar la situació del Sant JoanOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Salut del Parlament va aprovar per unanimitat, en la sessió celebrada ahir, una proposta de resolució que compromet la institució a vetllar per «la millora en les propostes assistencials» de l’Hospital Sant Joan de Reus i segueix la línia d’«exigir el pagament del deute a la Generalitat». El text, presentat pel Grup Parlamentari de Ciutadans nou mesos enrere i que ahir arribava a debat, plantejava en un principi «instar el titular» del centre sanitari reusenc «a complir escrupolosament el conveni col·lectiu» amb la plantilla i instar a també «a l’aprofitament dels recursos del propi hospital per millorar les desigualtats territorials» que es puguin produir en l’àmbit.

Tal com concreta el diputat de Ciutadans Jorge Soler, però, «sent conscients que en aquest moment s’està tractant un acord per millorar els convenis, hem decidit retirar aquest punt i centrar-nos, pel que fa a l’Hospital Sant Joan, en més pressupost, la dotació correcta, i la millora de les condicions dels treballadors entenent que aquesta serà també la dels pacients». En qualsevol cas, «tot ha de passar per revertir les retallades», conclou Soler.

Casos «com el d’Innova»

Durant el debat sobre la proposta de resolució, que al moment de l’aprovació acabava modificant-se per incorporar punts de vista del PSC, el Grup Parlamentari que l’impulsava va posar damunt la taula la petició «que se celebri un monogràfic sobre corrupció» tenint en compte «casos com el d’Innova, que afecta a aquest hospital».

A Reus, el govern municipal –PDeCAT, ERC i Ara Reus– i PSC, PPC i Ciutadans estampaven aquest dimecres la seva rúbrica al Pacte de Ciutat per la Salut, un document a què s’han adherit una trentena d’entitats del territori i que pretén esdevenir el full de ruta per redreçar la situació del Grup Salut. Ho feien entre les crítiques de la CUP, l’única formació amb representació a l’Ajuntament i que no va firmar en entendre que el text és «paper mullat» i significa «la continuació d’Innova». El Pacte de Ciutat per la Salut troba les bases en una moció conjunta que va ser traslladada al ple extraordinari sobre salut del passat mes de novembre, i inclou un total de tretze punts que van de la qüestió més genèrica de «plasmar les voluntats polítiques i línies estratègiques referents a la sanitat pública a Reus» fins a la de «crear el Consell Municipal de Salut» a la ciutat o a la de «promoure una acció de territori a partir d’un eix Reus-Tarragona en xarxa».

tracking