Cercador de l’Hemeroteca
Español
Seccions

Tarragona Reus Costa Daurada

Tarragona
16 º
3.888 Km/h
Reus
L'immoble on va néixer el pintor havia de preservar l'arquitectura.

Urbanisme revisa la catalogació de la casa Tapiró perquè sigui rehabilitada

L'immoble on va néixer el pintor havia de preservar l'arquitectura.

Urbanisme revisa la catalogació de la casa Tapiró perquè sigui rehabilitada

La protecció que afectava el 6-8-10 de Llovera es reduirà a la façana principal i un buc d’escales

Actualitzada 09/02/2017 a les 20:40

L’Ajuntament rebaixarà l’abastament de la catalogació dels números 6, 8 i 10 del carrer Llovera dins el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic Historicoartístic i Natural de la ciutat de Reus (PEPPAHN), aprovat a finals de l’any 2005. L’immoble, que és fruit de la unió de dos edificis, allotja les cases on van néixer el compositor Josep Guix Lladó i el pintor Josep Tapiró i Baró, i es trobava fins ara afectat per la protecció d’aquest pla que obligava a preservar tant l’arquitectura original del conjunt com els seus elements ornamentals i decoratius.
La família que n’és propietària, però, va presentar l’estiu passat una sol·licitud de modificació del PEPPAHN sota la intenció manifesta, tal com reflecteix l’informe dels tècnics d’Arquitectura i Urbanisme de l’Ajuntament, ara públic, d’«abordar una rehabilitació profunda de l’immoble un cop expiri el contracte de lloguer dels baixos comercials –on s’ubica la botiga Jofré–, al 2019». La documentació, en fase d’exposició, conclou que aquesta «és la millor garantia d’una correcta preservació i revalorització dels elements d’interès patrimonial que presenta» l’edifici i n’informa favorablement.

Portes modernistes
Així, la protecció, que és de l’anomenat nivell B, es limitarà a «la façana de la cara número 10 del carrer Llovera, que és la casa Tapiró, i el buc d’escales d’aquesta casa», on caldrà conservar «l’estructura de voltes, la barana i el passamans, les fusteries de façana i també les portes de replà modernistes».

La visita interior que va realitzar-se per a l’elaboració d’aquest informe tècnic havia constatat «que la construcció ha estat deshabitada» i que «s’ha deteriorat molt», però que, «per tal de mantenir una mínima integritat, es van apuntalar parts de l’estructura, es van reforçar puntualment alguns sostres i es van instal·lar malles a les façanes, tant al pati interior com al carrer Llovera, que dificulten l’entrada d’ocells i que igualment poden evitar la caiguda de petits objectes a la via pública».
Temes relacionats
Twitter DiariMes Twitter

@Diari_Mes

Envia el teu missatge
Diari MesDiari Mes és una marca registrada de Tamediaxa, S.A.

Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona

977 21 11 54

Redacció a Reus: Carrer Monterols, 36 2n. Reus

977 32 78 43

diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Diari Mes

Amb la col·laboració de:
Diari Mes