Diari Més

El pla urbanístic especial per demolir el Palace passarà per Junta de Govern

El projecte de la promotora Cel Urbà, tràmit previ a les llicències d’obra i d’activitat, encapçala l’ordre del dia d’aquest divendres

El Cine Reus Palace manté l'activitat i està programant encara projeccions i estrenes.

El pla urbanístic especial per demolir el Palace passarà per Junta de GovernOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La promotora Cel Urbà ha enllestit i remès a l’Ajuntament de Reus el projecte de pla urbanístic especial que serà necessari per materialitzar el canvi d’activitat de les instal·lacions on es localitza actualment i encara en actiu el Cine Reus Palace, entre el carrer del Batan i la Riera d’Aragó. La documentació presentada per la constructora barcelonina copa el primer punt dels sis a l’ordre del dia de la Junta de Govern Local convocada per demà, divendres, i la qual haurà de votar-ne una aprovació inicial com al «pas imprescindible i previ a qualsevol tipus de moviments a l’edifici», tal com detallen fonts municipals, que concreten que aquest serà «la primera tramitació» que es realitzi a l’Ajuntament relacionat amb el futur ús de l’equipament.

Un cop l’aprovació inicial rebi llum verda, un extrem que ha de donar-se amb tota probabilitat, el projecte quedarà en exposició pública durant 30 dies, el termini habitual en aquests casos i durant el qual s’admet la presentació d’al·legacions. Superat aquest marge, si és que l’Ajuntament no n’ha rebut cap en relació al projecte, el govern haurà de donar comptes del pla urbanístic en el transcurs de la següent sessió plenària abans de poder-ne consumar l’aprovació definitiva. Llavors sí, Cel Urbà podrà sol·licitar la llicència d’obra sobre les instal·lacions i, en paral·lel si és que així ho desitja, també la d’activitats, per iniciar les passes cap a la reconversió del Cine Reus Palace en residència geriàtrica.

La previsió de l’empresa promotora passa per poder començar les feines a l’edifici entre els mesos de maig i juny d’aquest 2017, dates que encaixen en els terminis per completar uns tràmits que no tenen contratemps a la vista. Les mateixes fonts precisen que Cel Urbà ha presentat la documentació pertinent «en ordre» i que la planificació que planteja per a l’estructura ubicada en la confluència entre el carrer del Batan i la Riera d’Aragó «és, en principi, viable». Així les coses, la desaparició de les set sales de cinema del Reus Palace, que estaven en marxa des de l’any 1978 i que havien sobreviscut al més recent tancament dels Lauren Reus, podria produir-se aquest mateix estiu.

Les històriques instal·lacions al nucli urbà resulten, en aquest moment, les úniques al municipi en la seva activitat, després del tancament precisament de Lauren Reus, a l’abril del 2015, que va desembocar en la liquidació de l’empresa i que està fins avui bloquejant l’opció reclamada pels comerciants de reubicar uns nous cinemes a l’equipament de Redessa. Alhora, la desaparició de les sales al camí de Valls va propiciar un repunt d’espectadors al Cine Reus Palace que, tal com explicava el passat mes de desembre Alejo Zúñiga, un dels propietaris, havia suposat «un 40% més respecte al que abans fèiem» tot i que «molta gent continuava encara marxant fins a les Gavarres».

Una modificació sobre el POUM

Des de l’Ajuntament confirmen que la promotora que transformarà el Cine Reus Palace en una residència geriàtrica ha estat mantenint contactes en les últimes setmanes per respondre als requisits que permetin el pas endavant del projecte, el qual comptaria amb més d’un centenar de llits i s’afegiria a l’oferta de la ciutat en l’àmbit sociosanitari. El pla especial urbanístic presentat per Cel Urbà modificarà al seu torn el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que regula l’ús del sòl a tota la ciutat, per tal que contempli l’arribada del futur equipament per a la tercera edat on fins ara hi ha hagut les sales de cinema.

tracking