Diari Més

La unitat d'infants de Villablanca entrarà en funcionament al juny

La setmana vinent comencen els treballs previs a l’adequació de l’espai que acollirà 12 infants de la demarcació amb discapacitat psíquica

Les instal·lacions de Villablanca, en una imatge d'arxiu.

La unitat d'infants de Villablanca entrarà en funcionament al junyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei residencial adreçat a infants i adolescents amb discapacitat psíquica i trastorns de conducta entrarà en funcionament el proper mes de juny a les instal·lacions de Villablanca. La setmana vinent està previst que comencen els primers treballs per adequar un lateral de l’actual emplaçament a aquest nou servei que acollirà a 12 infants i adolescents de la demarcació de Tarragona i que ara es troben en centres de Manresa (Ampans, 140 km), Lleida (Centre Aremi, 100 km) o Barcelona (Llars Cottet, 100 km).

El servei residencial suposarà una inversió de 300.000 euros que assumirà íntegrament el centre. Així, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat concertarà aquestes 12 places amb Villablanca. La unitat residencial per a infants i adolescents amb discapacitat psíquica i trastorn de la conducta és un servei social especialitzat que ofereix a aquests infants amb necessitats de suport limitat o extens una llar quan, per causes sociofamiliars, no poden seguir vivint a casa seva.

El servei ofereix atenció integral a les activitats bàsiques de la vida diària i està atès per un equip format per educadors i tècnics especialitzats, entre altres. A més requerirà acords també amb el Departament d’Ensenyament per cobrir l’escolarització d’aquests infants.La creació d’aquesta unitat anirà complementada per altres actuacions com és el cas de dues llars residències i l’adaptació i disminució de places en alguns dels serveis existents.

L’arribada d’aquesta unitat a l’Institut Villablanca la va anunciar la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, en el marc d’una visita al Camp de Tarragona que va tenir lloc el passat novembre. Bassa va destacar que l’obertura del nou servei de Reus, que es materializarà a mitjans d’any, permetrà ocupar les places que quedaran lliures als altres centres. «Això ens permetrà descongestionar aquests recursos i reduir la llista d’espera en els centres de Manresa, Lleida i Barcelona perquè el Departament continuarà finançant aquestes places», va explicar Dolors Bassa. Tanmateix, durant la visita, la consellera de Treball també va destacar que la mesura serà «molt beneficiosa tant pels infants com per les seves famílies, que no hauran de desplaçar-se fora de la demarcació per gaudir d’aquest recurs especialitzat». En les properes setmanes començaran a fer-se el gruix de les obres en aquestes instal·lacions, una vegada es presenti i es tramiti la corresponent llicència a l’Ajuntament.

tracking