Diari Més

Mercats i Marxants consideren que el nou emplaçament del Centre «reactivarà» la zona

S’havien recollit més de 1.000 signatures favorables a la decisió final

Una imatge d'arxiu de la façana del Mercat Central.

Mercats i Marxants consideren que el nou emplaçament del Centre «reactivarà» la zonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants de la zona de l’antic hospital, entre ells, el Mercat Central i els Marxants, han rebut amb satisfacció la confirmació del trasllat del gruix de l’activitat del CMQ a les dependències de l’antic hospital. Tant Josep Gómez, president dels Marxants de la província, com Ildefons Vidal, president del Mercat Central, coincideixen en assenyalar la decisió d’«òptima» perquè suposarà «reactivar una zona que havia sofert una davallada important d’afluència» d’ençà del trasllat del centre hospitalari a l’avinguda del doctor Josep Laporte, a més «d’altres factors com la crisi que també hi havien influït», recalcava Vidal.

Precisament, tant els Marxants com els paradistes del Mercat havien recolzat i canalitzat la recollida de signatures per demanar que les actuals dependències del carrer d’Antoni Gaudí es reubiquessin a l’antic Sant Joan. Un recompte que va començar el passat estiu i que ha recollit, aproximadament, unes 1.100. La decisió es va començar a gestar el passat setembre, quan tècnics del consistori, membres del propi CMQ i el mateix alcalde van visitar les instal·lacions de l’antic Sant Joan per avaluar quina era la viabilitat d’ubicar-hi allà les instal·lacions del centre mèdic. En aquest sentit, la decisió que va transcendir ahir suposa executar la primera opció que tenia sobre la taula el consistori per albergar les dependències.

La reactivació d’aquesta zona arriba en un moment de canvis per als diversos equipaments de la zona. Cal recordar que hi ha un estudi encarregat a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona que ha de definir el futur dels mercats municipals. Per la seva banda, transcendia que diversos paradistes del Mercat de Marxants de Reus havien perdut la llicència després que l’Ajuntament, en base als expedients oberts per la regidoria d’Urbanisme, va revocar quatre permisos de venda no sedentària per no fer front els seus titulars de manera continuada al pagament de les taxes que els comerciants abonen periòdicament tant per l’ocupació de la via pública com pel servei de vigilància. Precisament, el reglament de marxants ha sofert en els darrers mesos modificacions respecte l’inicial.

tracking