Diari Més

Mobilitat

Reus duplica les recàrregues de cotxes elèctrics en un any

L'any 2016 es van registrar més de 4.500 recàrregues en els punts de la xarxa municipal de Reus Mobilitat i Serveis

La xarxa municipal de recàrrega de vehicles elèctrics de Reus registra més de 2.200 usos el 2015

La xarxa municipal de recàrrega de vehicles elèctrics de Reus registra més de 2.200 usos el 2015Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'activitat dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la xarxa municipal de Reus ha crescut exponencialment des de la seva estrena a mitjans de 2014, quan es van registrar 317 recàrregues, l'any 2015 la xifra va pujar fins a 2.060 i el 2016 s'ha tancat amb 4.653 recàrregues que equivalen a més de 47.000 hores.

Reus disposa d'una xarxa municipal per al cotxe elèctric amb 19 estacions de recàrrega que permeten connectar de manera simultània fins a 26 vehicles. Actualment l'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis compta amb un registre de més de 140 usuaris de vehicles elèctrics.

L'augment registrat l'any passat es deu a una major demanda i també a la posada en marxa del punt de càrrega ràpida de la plaça del Pintor Fortuny el passat mes de setembre.

Durant el mes de febrer està previst que entri en funcionament un segon punt de càrrega ràpida de superfície a l'àrea de zona blava de la Riera Miró.

Recàrrega gratuïta i pàrquing amb un descompte del 50%

A partir d'aquest mes de gener, es manté la gratuïtat de la recàrrega però s'activa el pagament del temps d'estacionament dels vehicles, amb un descompte equivalent al 50% sobre el preu establert als pàrquings municipals. Es crea l'abonament '24 hores Vehicle elèctric', que permet aparcar 24 hores en qualsevol dels pàrquings de la xarxa municipal a un preu mensual de 60 euros, que equival a un import màxim dia de 2 euros.

A les estacions de recàrrega de superfície ubicades en espais regulats per zona blava, aquest 2017 cal abonar el tiquet d'estacionament corresponent i la recàrrega continua sent gratuïta.

tracking