Diari Més

Reus

La rebaixa en el lloguer exhaureix els 46 pisos de protecció oficial al Carme

Redessa preveu signar la setmana vinent els 2 últims habitatges buits de la promoció de la Patacada

Una imatge d'arxiu del bloc de pisos que s'oferia.

La rebaixa en el lloguer exhaureix els 46 pisos de protecció oficial al CarmeOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La promoció de la Patacada penja el cartell de «complet» prop de nou mesos després que el Consell d’Administració de Redessa acordés rebaixar-ne el preu del lloguer i impulsar-ne l’adjudicació directa. Els 46 habitatges amb protecció oficial que en formen part ja tenen inquilí i, a través de l’Oficina d’Habitatge municipal, s’està derivant els interessats a altres promocions de similars condicions i que encara disposen d’alguns pisos disponibles. De fet, els dos últims immobles del bloc al barri del Carme es troben en aquest moment emparaulats i s’espera que els contractes quedin signats a principis de la setmana vinent. Altres dos de reservats a persones amb mobilitat limitada i a dones que es troben en alguna de les situacions que preveu l’article 99.5 de la Llei 18/2007, del dret a l’habitatge, estan lliures encara.

Dels 46 habitatges a la plaça de la Patacada, 28 són d’una i 18 de dues habitacions, i tenen una superfície útil que oscil·la entre els 41,25 i els 59,20 metres quadrats. Tots els pisos estan vinculats a una plaça d’aparcament i a un traster. La reducció de preu que va propiciar un boom en la demanda i que ha acabat per exhaurir els pisos oferts en lloguer a aquesta promoció, va començar a aplicar-se a l’abril del 2016 i va consistir en deixar pàrquing i traster a un euro al mes per cada concepte i com a xifra simbòlica. Els immobles tenen sala d’estar-cuina, lavabo, i cambra de caldera-assecador de roba. Tots compten amb sala i un dormitori a façana, mentre que l’accés, la il·luminació i la ventilació de la resta d’espais es fa a través d’un gran pati. A banda, el conjunt consta de 53 places d’aparcament més, no vinculades als pisos. El preu del lloguer per a aquests habitatges oscil·la entre els 300 i els 398 euros.

Abans de la reducció, que va ser d’un 20%, el preu del règim general –el qual incloïa l’aparcament i el traster però deixava les despeses a banda– per al barri del Carme era d’entre 300 i 336 euros pels pisos d’una habitació i d’entre 360 i 409 euros pels de dues habitacions, i aquests estaven «diversificats» per atendre col·lectius específics. Els requisits que havien de complir els sol·licitants eren, entre altres, uns ingressos anuals mínims de 12.000 euros i no tenir habitatges en propietat.

També havien de complir almenys una entre les següents condicions: estar empadronats a Reus amb una antiguitat mínima de dos anys o haver-ho estat anteriorment amb la mateixa antiguitat, i treballar a Reus també amb una antiguitat de mínim dos anys.

Joves i parelles sense fills

El perfil dels qui han accedit a la promoció de la Patacada –sobre una mostra dels primers 26 pisos que es van llogar– respon al de persones joves, persones soles o parelles sense fills, de menys de 35 anys. En general, l’interès per habitatges de protecció oficial ha registrat una tendència a l’alça a Reus: el primer semestre del 2016 es van formalitzar més de 30 contractes entre les diferents promocions al municipi. A hores d’ara, més del 60% de l’oferta està ocupada i destaca l’augment de contractes a la promoció del barri del Carme, a la plaça de la Patacada, i a Mas Bertran II.

tracking