Diari Més

Cultura

Una empresa privada s'encarregarà del 'càsting' als músics del Seguici de Reus

L’Ajuntament externalitza la gestió de l’acompanyament musical i l’adjudica per 96.000 euros a Quatre Quaranta, que seleccionarà els grups

L'acord contempla passades de lluïment i assaigs.

Una empresa privada s'encarregarà del 'càsting' als músics del Seguici de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La contractació de l’acompanyament musical del Seguici Festiu de Reus, de què fins ara s’havia ocupat de manera directa l’Ajuntament, ha passat a mans d’una empresa privada i local, Quatre Quaranta Gestió Cultural i Social SL, a qui s’encarrega la selecció dels grups que marcaran el ritme de cada element per Corpus i per la Festa Major de Sant Pere i la de Misericòrdia. L’IMAC inverteix 96.000 euros més l’IVA en aquest capítol, l’externalització del qual ve motivada per «una millora en la gestió» i el «conseqüent estalvi de feina per a l’Ajuntament», tal com apunten fonts municipals.

Les mateixes fonts confirmen que, tot i que l’accés dels músics a l’acompanyament del Seguici dependrà de la tria que en faci aquesta empresa, «el mercat de grups musicals és el que és i res fa pensar que hi hagi d’haver canvis en els grups que fins ara acompanyaven els elements festius». El plec que ha regit la licitació del servei, la qual va obrir-se al setembre i que ahir es resolia, no estableix, però, limitacions en aquest sentit, de tal manera que cap condició no obliga que es mantinguin els mateixos músics.

La documentació a què Quatre Quaranta Gestó Cultural i Social s’ha de cenyir sí que concreta els instruments que s’empraran en cada actuació –des de la percussió fins a gralles, sacs de gemecs i flabiols que hauran de fer sonar «músics d’instruments tradicionals»– i contempla la participació a les «passades de lluïment» però també als assaigs en les múltiples melodies que posen ritme al Seguici. Comptabilitza, en resum, el nombre d’actuacions per músic, si es tracta d’interpretacions estàtiques o en moviment i en quin dia concret han de produir-se. La contractista es compromet a oferir la interpretació de les diferents melodies per a cada element, però també a fer-ho «amb prou qualitat d’acord amb el nivell d’exigència que demana la Festa Patrimonial d’Interès Nacional com és la de Reus».

Prop de 115 tonades

L’empresa es fa responsable de la indumentària dels músics i haurà de proporcionar-los els instruments i també les partitures. Quan comencin les actuacions, l’adjudicatària haurà de facilitar la relació dels intèrprets –noms, cognoms, instrument i element del Seguici al qual acompanyarà– que han intervingut en cada peça i haurà de garantir «la cura en l’exercici de les seves tasques» per part dels treballadors que posin la música al Seguici Festiu de la ciutat. En total, l’adjudicació abraça l’acompanyament de 21 elements i balls del Seguici Festiu i 14 més que formen part del Seguici Festiu Petit. Pel que fa a les tonades, el Seguici n’acumula fins a 74 i el Seguici Petit, 41.

tracking