Diari Més

Promoció

La situació concursal de Lauren Reus anul·la la proposta dels comerciants

Caixabank encara no ha recuperat l’edifici on associacions de botiguers preferien que obrís el nou cine

Una imatge d'arxiu de la façana dels cinemes Lauren, al camí de Valls.

La situació concursal de Lauren Reus anul·la la proposta dels comerciantsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’espai que, al camí de Valls i dins el complex de Redessa, va acollir les sales de cinema dels Lauren, «està tancat» i l’empresa es troba «en situació concursal i en mans de l’administrador». El procés en què es veu immersa Reus Cinemes –branca de Lauren Films i la gestora de l’equipament que abaixava la persiana al març del 2015–, manté bloquejada actualment qualsevol plantejament de reobertura que es pogués donar. També, per tant, descarta les pretensions de les associacions de botiguers locals que, tot just fa pocs dies, emetien un comunicat on feien públic el seu «rebuig» al desembarcament d’uns nous cines a La Fira Centre Comercial i plantejaven que «donat que Reus ja compta amb uns cinemes amb bones instal·lacions i que també pertanyen a l’Ajuntament, el raonable seria que si vol venir un operador s’ubiqui en aquest espai».

Caixabank, que és titular dels terrenys de l’antic Lauren arran d’una cessió per 40 anys en dret de superfície, es troba en aquest moment «a l’espera» que l’administrador concursal de l’empresa «ens torni la possessió del bé», tal com confirmaven ahir al Diari Més fonts de l’entitat bancària, que puntualitzaven també que aquesta és «la primera interessada» en recuperar l’activitat per a l’edifici, pel qual continua abonant el cànon pertinent a l’Ajuntament tot i no poder-ne fer ús. La materialització del tràmit, que encara no s’ha produït i sobre el qual tampoc no han transcendit els terminis i «no hi ha novetats», permetria Caixabank guanyar marge de maniobra en aquest sentit.

Des del mateix Ajuntament es va apuntar, pocs mesos després del tancament dels cines a Redessa, l’interès d’almenys tres operadors de la zona per aportar la quantitat necessària per a l’adaptació de les instal·lacions –que Lauren xifrava, al seu moment, en prop d’un milió d’euros, i que van derivar en l’actual situació– per fer-se amb l’explotació de les sales al camí de Valls. L’estancament de Reus Cinemes podria haver propiciat, així, aquest canvi de rumb en direcció a La Fira Centre Comercial, que havia projectat ja inicialment uns cinemes, abans de la renegociació amb el consistori que va servir per reprendre les obres i enllestir la superfície, i que hi va renunciar.

Un lloguer de 5.000 euros

Llogar l’espai dels desapareguts Lauren pot suposar, segons fonts properes al procés i amb dades del 2016, una despesa aproximada de 5.000 euros mensuals, un terç dels 15.000 que s’havien fixat abans que es pactés una reducció temporal de la quantitat que caldria revisar en cas que hi entrés un nou operador. L’Ajuntament és qui percep la suma, que mai no ha deixat d’abonar-se malgrat el tancament de Lauren Films a Reus ja que és directament Caixabank qui afronta la quota, estiguin o no en funcionament les sales. Al moment del tancament, la plantilla de l’empresa va presentar «una denúncia al jutjat després que l’empresa no es presentés a l’acte de conciliació» i els treballadors mantenien que «només demanem una extinció de contracte, que ens acomiadin de manera regular i en una situació normal, i que d’aquella forma podem buscar una altra feina o cobrar, de moment, l’atur per seguir endavant».

En el mateix comunicat, sis agrupacions de botiguers demanaven «que s’ajorni» la decisió de nous cinemes a La Fira Centre Comercial, però el ple va donar llum verda, aquest dilluns, a la cessió, per part de l’Ajuntament, del local a la planta superior del centre comercial que en permetrà la consumació. Ho va fer, però, enmig de retrets entre el consistori i representants de les entitats comercials.

tracking