Diari Més

Municipal

Comerciants de Reus critiquen la «demora» en rebre informació sobre els cines

Les associacions creuen que l’Ajuntament els ho hauria d’haver manifestat a la Taula de Comerç

La segona planta del Centre Comercial La Fira on s'hi ubicaran els nous cinemes.

Comerciants de Reus critiquen la «demora» en rebre informació sobre els cinesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que el ple del passat dilluns aprovés la cessió del local a Metrovacesa per a fer-hi un cinema, les associacions de comerciants van lamentar ahir que la decisió s’hagi pres «a corre-cuita» i sense haver tingut en compte la seva opinió. Els comerciants desmenteixen la versió del govern municipal, qui lamentava després del ple les «formes» amb les quals els botiguers havien mostrat la seva oposició, amb la missiva feta pública diumenge a la tarda, a poques hores del ple, i dirigida a la regidora de Cultura, Montserrat Caelles. En aquest sentit, els comerciants alertaven ahir que no havien tingut cap mena de comunicació per part del consistori sobre les intencions de cedir el local a l’antiga Metrovacesa: «ens en vam assabentar pels mitjans de comunicació i no en la taula de comerç del 3 de gener, allà no se’ns va dir res». Una versió contrària a la de l’equip de govern, qui afirmava que eren els comerciants els qui no havien fet cap comentari respecte el seu desacord en el marc d’aquesta reunió.

«La trobada va ser per parlar sobre la campanya de Nadal i el balanç que vam fer el dia 5. En cap moment des del govern se’ns va demanar el nostre parer sobre l’assumpte», exposaven ahir Pau Salvadó, president del Passeig Comercial d’El Pallol, i Gemma Molner, presidenta d’El Tomb de Reus. Donada aquesta situació, els representants de les entitats reiteren que no se’ls ha donat marge per a poder parlar sobre el tema, i recorden, tal i com van fer el comunicat, que «s’hauria d’haver ajornat la decisió»: «si ens ho haguessin dit amb temps, encara que no compartissim la ubicació, hauríem pogut entendre les raons d’aquest sí», deia Salvadó.

Des de les diverses associacions, a més, desmenteixen les paraules expressades pel regidor Arza, qui assegurava en el ple que «la competència la tenim amb Tarragona, Les Gavarres o Vila-seca i no amb el centre de la ciutat». Així, Molner exposava que la ubicació d’uns cinemes en aquest espai «sí que ens afectarà, especialment els caps de setmana, quan hi ha més afluència de gent». Mentre que pel president dels comerciants del Pallol, «això no equilibra el comerç de la ciutat». Amb tot, els comerciants exposen que «continuarem sent creatius per impulsar noves campanyes de promoció per captar nous públics». El comunicat emès per sis de les associacions reusenques –Unió de Botiguers, El Tomb de Reus, Passeig Comercial d’El Pallol, Eix Comercial dels passejos, Mercat Central i Mercat del Carrilet– reclamava que els nous cinemes s’ubiquessin a les instal·lacions dels cinemes Lauren, tancats des de fa prop de dos anys, en un local que és «municipal». «No estem en contra que Reus tingui uns cinemes, però no al Centre Comercial», reiteraven novament ahir les associacions.

Cessió del local

Una vegada duta a terme l’aprovació en el plenari –amb els vots favorables de PSC i equip de govern– s’haurà de fer efectiva properament la cessió gratuïta d’aquest local a la promotora. La següent passa serà la cerca d’un operador per explotar el negoci en la planta superior, i que ocuparà el local de més de 1.000 metres quadrats i part d’un altre adjacent. Una decisió que, com recordava ahir el portaveu dels socialistes, Andreu Martín, suposa «tornar al punt de partida del projecte inicial quan es contemplaven uns cinemes en aquest complex».

Precisament, els socialistes van ser objecte de crítiques per part de la resta de la oposició, qui li van recordar que amb aquesta operació s’estava «regalant» el local i la possibilitat de generar beneficis econòmics. Amb la operació, segons exposaven ahir des del govern, s’assegurarà que el 50% dels beneficis que generi el negoci aniran a parar a mans de l’Ajuntament.

tracking