Diari Més

Cinema

El curtmetratge reusenc 'Timecode', nominat als Oscars

L'obra és un dels cinc curts escollits per endur-se el guardó el 26 de febrer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'Timecode', el curtmetratge reusenc que ha acumulat gran quantitat de reconeixements, entre els quals es troben una nominació al millor curtmetratge als Premis Goya, i la Palma d'Or al festival de Cannes del passat maig, opta ara a endur-se l'estatueta dels premis cinematogràfics més prestigiosos del món: els Oscars.

El director de 'Timecode', Juanjo Giménez ha reconegut que estar entre els cinc millor curts nominats a l'Òscar «és una sensació excepcional» i suposa «un moment únic». També explica que no estava segur de si el seu curtmetratge estaria entre ens candidats i que quan s'ha confirmat la nominació hi ha hagut «una explosió d'alegria». Giménez ha assegurat que ara és moment de celebrar, ser conscient del que s'ha aconseguit i compartir la nominació amb l'equip, ja que assegura que el curt s'ha fet «amb l'energia i el talent de molta gent». També s'ha mostrat optimista i ha expressat el seu desig de guanyar l'estatueta daurada. «Ja que hem arribat fins aquí, no anirem a perdre», ha dit Giménez.

La cinta dirigida per Juanjo Giménez, un dels docents de l’Escola de Cinema de Reus, aborda la història de dos guàrdies de seguretat d’un pàrquing, la Luna i el Diego, cadascun amb torns diferents. La parella és interpretada per Laly Aguadé i Nicolás Ricchini. Durant els quinze minuts que dura el film s’explora què succeeix durant les nits llargues i avorrides del seu treball.El director fa servir les múltiples càmeres d’aquest recinte per observar la situació des de diferents punts de vista. La cinta, que es va fer dins del curs de Creació i Direcció Cinematogràfica de l’Escola de Cinema de Reus, ve avalada pels seus més de 25 premis, entre els més destacats,la Palma d’or que es va emportar al festival de Cannes del passat mes de maig, convertint-se d’aquesta manera en el primer film de l’Estat en obtenir aquest reconeixement.

El repte ara és fer-se amb l’estatueta en la 89ª edició dels Oscar, que televisarà ABC Television Network, i que tindrà lloc al Dolby Theatre en Hollywood & Highland Center el 26 de febrer del 2017. El film de Giménez haurà de competir amb quatre curtmetratges més: 'Ennemis Intérieurs', de Sélim Azzazi; 'La Femme et le TGV', de Timo von Gunten; 'Silent Nights', de Aske Bang; i 'Sing (Mindenki)', de Kristof Deák.

Giménez és autor també dels llargmetratges 'Nos hacemos Falta' – Tilt (2003), premiada a Roma, Las Palmas i Ourense; 'Esquivar y pegar' (2010), co-dirigida amb Adán Aliaga, 'Caracola' al millor documental en el Festival Alcances de Cadis (2011) i 'Contact Proof' (2014), estrenada també a Alcances.

Fragment del curtmetratge reusenc Timecode.

El curtmetratge 'Timecode' de Reus es postula per fer-se amb el premi GoyaCedida

tracking