Diari Més

Mobilitat

Uns 830.000 passatgers van viatjar entre Reus i TGN en autobús al 2016

La línia e4, integrada a la xarxa Exprés.cat, va traslladar 547.370 usuaris mentre que 234.342 van emprar el bus que enllaça els campus de la URV

Imatge d'arxiu d'un dels vehicles de la línia e4.

Uns 830.000 passatgers van viatjar entre Reus i TGN en autobús al 2016Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 829.167 persones van recórrer, durant el passat 2016, la distància entre Reus i Tarragona a bord d’un autobús. Les dades, les quals facilita el Departament de Territori i Sostenibilitat com a gestor de l’enllaç interurbà per carretera, apunten que, d’aquest global, fins a 547.370 passatgers, gairebé dues terceres parts, van escollir la línia e4, integrada a la xarxa Exprés.cat. Altres 234.342 viatgers van emprar el bus que uneix els diferents campus de la URV a Reus i Tarragona i la resta, només 47.455, van circular a través del corredor convencional. Les xifres es corresponen als bitllets picats o trajectes consumits en abonaments. Tot i les mancances que, des que entrés en funcionament la línia e4, han estat denunciant, malgrat que amb «millores», entitats com la PTP (Associació de Promoció del Transport Públic), la Generalitat «no té previst», almenys «de moment», realitzar «cap modificació al corredor» per aquest any 2017.

Una de les peticions que, entre els usuaris, s’havia reiterat ara fa alguns mesos, era la que demanava la instal·lació de marquesines a les parades. La queixa es feia especialment visible durant l’època de calor i en punts com la parada a tocar del campus Bellissens i de l’Hospital Sant Joan de Reus, on els passatgers esperen sense la possibilitat d’una ombra, i sense aixopluc tampoc en dies de pluges, els autobusos que «no sempre són puntuals». Viatgers denunciaven, l’estiu passat, la necessitat d’equipar d’aquesta manera les parades «tenint en compte que ens trobem al costat d’un hospital». Tot plegat sense deixar de banda que el salt a la línia e4, planteja serveis, com a màxim, cada quinze minuts. També, al setembre del 2016, es feia pública la denúncia que «retards» en els horaris programats dels autobusos Reus-Tarragona i, per tant, en la freqüència de pas –coincidint amb el canvi de la programació d’estiu a la d’hivern–, havia portat alguns usuaris que no es podien permetre l’espera a optar per l’ús del taxi per completar el trajecte sense més demores.

Un any i mig en marxa

Al moment de la seva entrada en funcionament al setembre del 2015, la línia e4, la més popular ara, va servir per ampliar l’oferta amb 21 noves expedicions directes sentit Reus i 18 sentit Tarragona de dilluns a divendres de l’1 de setembre al 30 de juny, 13 noves expedicions directes sentit Reus i 12 noves sentit Tarragona de dilluns a divendres de l’1 de juliol al 31 d’agost, 5 noves expedicions directes sentit Reus i 1 nova sentit Tarragona els dissabtes feiners i 5 noves expedicions directes per sentit els diumenges i festius. Hi va afegir, a més, més velocitat, vehicles adaptats i amb servei de wi-fi, premsa gratuïta a bord i intermodalitat.

tracking