Diari Més

Societat

Reus és la tercera ciutat catalana amb més plaques franquistes

La CUP ha presentat una moció al ple de l'Ajuntament, que porta exposant reiteradament desde 2012, per retirar-les

Imatge del carrer Wad-Ras de Reus

Reus és la tercera ciutat catalana amb més plaques franquistesGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«És intolerable que més de 40 anys després de la mort de Franco, Reus sigui la tercera ciutat de Catalunya amb més plaques franquistes al carrer», així ha justificat Mariona Quadrada la moció que presenta la CUP per retirar la simbologia franquista de la ciutat. Una moció que la formació ha presenta al ple de Reus des del 2012 reiteradament.

En aquest sentit,Quadrada denuncia que el govern de Reus no compleixl’article 54 de l’Estatut de Catalunya, referida a la Memòria Històrica ni l’article 15 de la llei 52/2007 del Ministerio de Justícia del govern d’Espanya, en què s’especifica que les administracions públiques estan obligades a retirar de la via pública els símbols franquistes. Des de la CUP demanen que «s’acabi amb aquest insult i que es compleixi amb la memòria històrica» i aposten per fer un inventari d’aquests símbols, retirar-los i museïtzar-loscom a element de treball per la memòria històrica.

A la web Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya es pot observar una relació de totes les plaques franquistes que hi ha a la ciutat.

tracking