Diari Més

Teatre

El Bravium sospesa per primer cop en 20 anys pujar les quotes

Els socis debatran en assemblea l’increment, «mínim», per cobrir despeses

Una imatge d'un espectacle de Nadal a l'interior del Bravium.

El Bravium sospesa per primer cop en 20 anys pujar les quotesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els prop de 300 socis del Bravium Teatre votaran, en assemblea general el 27 de gener, una proposta d’augment de les quotes que, en cas d’aprovar-se, resultaria la primera que l’entitat aplica «en aquests darrers vint anys. L’última vegada, eren pessetes». L’increment plantejat, que és mínim, de només 10 euros i significaria passar de pagar-ne 30 a 40, serviria per guanyar recursos destinats «despeses de manteniment del teatre, calefacció, electricitat o telèfon». De fet, apunta el president del Bravium, Ferran Figuerola, la iniciativa hauria d’haver-se votat en l’assemblea del 2016, però, per un defecte de forma, va caure de l’ordre del dia, que ara sí que l’ha inclòs.

«Seguim endavant i batallant per la cultura», explica Figuerola, al capdavant d’una de les associacions amb millor salut del seu àmbit a nivell local i que «fa anys que funcionem amb la mateixa dinàmica: tenim les portes obertes a qualsevol iniciativa cultural i no anem a buscar benefici econòmic, és sense ànim de lucre i només per a que ens quedin quatre centimets per cobrir el que es gasta».

Més demanda i més joves

«No fem cap inversió important i, si queda algun benefici, el reinvertim en les instal·lacions», afegeix, sobre el capítol econòmic que es donarà a conèixer en detall directament als socis durant l’assemblea. Precisament el Bravium va viure, fa pocs mesos, un rentat de cara que incloïa la «renovació total de les butaques –224 de cedides per l’Ajuntament, de l’antic auditori de la Fira–, la pintura de la sala de teatre i l’escenari, el canvi de cortinatge, la instal·lació d’una nova escala cap a l’escenari i el repintat del vestíbul». Amb tot, «no es fa complicat seguir, tenim molta demanda i un escenari on gairebé cada dia hi ha algú», afegeix el president del Bravium que celebra bones notícies pel que fa als socis. I és que, darrerament, «hem notat un augment de socis joves atrets per cursos de teatre i tallers i això ens fa contents».

tracking