Diari Més

Veïnal

El Consell del Districte V queda en «via morta» i amb divisió interna

Les cinc associacions que havien signat el document mostren divergències sobre la idoneïtat i funcions d’aquest òrgan

El districte V engloba bona part de la zona sud de Reus.

El Consell del Districte V queda en «via morta» i amb divisió internaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La creació del Consell del Districte V ha quedat en punt mort després dels punts de vista divergents per part de dues de les associacions que formaven part d’aquest projecte, l’Associació de veïns del barri Fortuny i la del barri Montserrat. Segons explica Jordi Balust, president de Mas Iglesias, –una de les associacions veïnals que va impulsar el projecte–, ara mateix el futur del Consell és «complicat» perquè sigui una realitat, tot i que «ja existia un document de base «que vam subscriure i que vam presentar al consistori». La proposta l’havien acordat cinc associacions de veïns que formen part del districte; concretament les entitats veïnals de Parcel·les Casas, el Barri Montserrat, la del Barri Fortuny i l’associació d’Amics del Barri Fortuny a més de Mas Iglesias amb l’objectiu que el Districte V fos el primer a tenir un òrgan o consell representatiu de la ciutat.

Precisament, d’entre les que s’hi oposen ara per ara hi ha la del barri Fortuny. Així, segons assenyala el seu president, Daniel Marcos, «vam signar un document del que desconeixíem quines eren les funcions que es pretenien fer des del districte V, però ho vam fer perquè creiem que podria ser beneficiós per impulsar el futur dels barris d’aquesta zona». En aquest sentit, Marcos explicita que «després hem vist que amb aquest Consell de Districte s’acabaven establint dues línies diferents de treball amb la Federació de les Associaciacions de Veïns de Reus i no ens sembla raonable perquè ja tenim a una federació veïnal que ens representa; una altra cosa diferent seria que no tinguéssim el suport per part de la FAVR». Per tot plegat, l’AAVV del barri Fortuny «desestima» seguir donant suport a aquesta iniciativa. En relació al contingut de la proposta, Isabel Moreno, vocal i expresidenta de Parcel·les Casas, explicita que «les funcions del que havia de representar el Consell les va llegir Balust en veu alta en el seu dia i tots hi vam estar d’acord», argumentant que el que es va proposar era «un pla de barri, com el que tenen a Mas Abelló o al barri Gaudí; disposar d’unes eines i que la gent sàpiga on poder adreçar-se», exposava. En el cas de l’Associació d’Amics del Barri Fortuny, la seva presidenta, Pepita Roig, va en la línia de Mas Iglesias i explicita que «nosaltres seguim pensant que la creació d’un Consell de Districte pot ser una bona eina per tractar els aspectes de proximitat» i veuen «perfectament compatible les seves funcions amb les que fa la Federació de Veïns de Reus». Així, Roig exposa que «hi creiem, però és evident que no tothom ho veu de la mateixa manera». Per la seva banda, des del barri Montserrat el seu president, Domingo Martínez, es limitava a apuntar que ara mateix «el projecte està en via morta».

Baixes a la Federació de veïns

Paral·lelament, dues de les assocacions de veïns que prenien part del Districte V han oficialitzat a 1 de gener de 2017 la seva sortida de la Federació d’Asssociació de Veïns de Reus. En el cas de Mas Iglesias, perquè «no ens sentim representats amb algunes de les seves polítiques», recalcant que, de tota manera, ha estat «una sortida amistosa», afirma Jordi Balust. Per la seva banda, la nova junta de Parcel·les Casas va sotmetre a votació recentment la seva continuïtat, inclinant-se la balança a favor de la sortida de la FAVR. Segons Moreno, «no ens sentim recolzats quan hi ha un problema greu al barri».

tracking