Diari Més

Municipal

Les colles sancionades per la FRAC limiten l'entrada de nous membres

La reducció a 200 persones els obliga a donar preferència a persones que ja hi han participat i a habilitar llistes d’espera

Colles participants a la rua de lluïment matinal en la darrera edició del Carnaval.

Les colles sancionades per la FRAC limiten l'entrada de nous membresOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sanció a les quatre colles de Carnaval imposada en la darrera edició per l’entitat que les aplega, la FRAC, els obliga a què durant la propera celebració hagin de reduir els seu nombre de participants, que no podran sobrepassar els 200 –en les no sancionades no es podrà excedir de 250 persones–. Aquesta circumstància suposa que les colles hagin d’ajustar-se a aquest fet, el que implica, en termes bàsics, que hagin de cercar estratègies a l’hora de configurar les carrosses que sortiran al carrer el mes vinent. Una de les agrupacions, la Jove Cambra Internacional, anuncia que la carrossa «a dia d’avui ja està plena» i emplaça que aquells qui desitgin participar es puguin inscriure en la llista d’espera a través del formulari que ha habilitat aquesta entitat.

De la mateixa manera, la reducció obligada també ha implicat que hi hagi una preferència perquè els membres que hi prenguin part siguin els de l’any passat. És, per exemple, el cas de la colla La Ballaruca, qui especifica a través de la seva plana web que que «donarem prioritat a persones que ja hagin participat en els darrers anys». En el cas de la colla Els Encantats, el seu responsable, Joan Guerrero, explica que «ni tan sols arribarem a la limitació de 200» i que es quedaran entre «100 i 150 inscrits» com a conseqüència de problemes administratius a l’hora d’entregar la documentació de la carrossa i que «constava inicialment com a falta greu». Així, «no ens la podíem jugar a obrir inscripcions fins que no es pogués resoldre la situació i estiguéssim autoritzats a sortir», argumenta.

L’aplicació del reglament intern per la propera edició inclou també hi ha la limitació del so. I és que a partir d’aquesta edició no es podrà sobrepassar els 6.000 watts de potència amb uns limitadors que facilitarà la mateixa federació. Aquest aniran instal·lats a les carrosses que han estat sancionades, mentre que en la resta de casos, l’empresa de so s’encarregarà de verificar els nivells, segons exposen des de la federació.

Cal recordar que la FRAC va decidir aplicar sancions a quatre colles –Ballaruca, Reddis, Jove Cambra i els Encantats– per excedir el nombre màxim de participants i en alguns casos per sobrepassar el volum màxim de la música. Una circumstància que els obliga a reajustar les condicions amb les que surten enguany, evitant així ser expulsades atennent que es tracta del primer any d’aplicació del nou reglament.

La seguretat del Carnaval

D’altra banda, Ajuntament i la FRAC treballen per clarificar les responsabilitats pel què fa la seguretat de Carnaval, després que des de la Federació afirmessin a mitjans de desembre passat que «no volien ser responsables de la organització de la rua de lluïment pels riscos que implica per per nosaltres i pel nostre patrimoni haver d’assumir-la». Així, la FRAC exposa que té «el compromís verbal de l’Ajuntament» que aquest deixarà per escrit que «serà el consistori a qui correspon les responsabilitats en matèria de seguretat a la rua», segons explicava ahir el seu president, Pere Turellols. La propera edició del Carnaval se celebrarà del 23 al 27 de febrer, en una edició on s’incorporaran «dues o tres colles noves». El cartell d’enguany el protagonitza el general Franco amb una barretina, ulleres i una estelada. La imatge del caudillo va ser la més votada d’entre les 18 propostes finalistes.

tracking