Diari Més

Laboral

L'Aeroport opera tres dies sense atenció al viatger per retallades de personal

CGT denuncia que Aena estalvia recursos al servei de Suport al Passatger, responsable de gestionar els fulls de reclamacions i l’ús dels desfibril·ladors

Una imatge de l'espai que ocupa el col·lectiu a la terminal.

L'Aeroport opera tres dies sense atenció al viatger per retallades de personalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aeroport de Reus va operar els vols programats, durant tres dies de la setmana passada, sense la presència de cap dels treballadors del servei de Suport i Atenció al Passatger a l’equipament. Aquesta figura, que està encarregada, entre altres qüestions, de la gestió dels fulls de reclamacions i l’ús dels desfibril·ladors, i que desenvoluparia «un paper important en una possible evacuació de la terminal davant una emergència de qualsevol tipus», va quedar descoberta «per retallades a la plantilla», tal com denuncien des de la secció sindical de CGT-Aena. La situació va donar-se «perquè una companya es va prendre uns dies de vacances que arrossegava de l’any passat i que li pertocaven, i Aena va decidir no cobrir-los per evitar-se pagar hores extres».

En total, quatre treballadors desenvolupen feines a l’aeròdrom de la capital del Baix Camp dins el col·lectiu del servei de Suport i Atenció al Passatger que, en aquesta època de l’any, registra «al voltant d’unes quatre reclamacions cada mes», realitza tasques d’informació als viatgers i controla en part alguns dels capítols vinculats a la seguretat de l’equipament. Entre ells, «quan tenim vacances, canviem la cadència i fixem menys dies de descans, però la companya venia d’un altre col·lectiu i, per a poder cobrir-ne les seves, algú hauria d’haver fet hores unes afegides que computarien per conveni com a extres, i l’empresa no ha volgut afrontar aquesta despesa», indiquen fonts de CGT, que apunten a «la permissivitat de la direcció de l’Aeroport».

«Tornarà a passar»

El servei de Suport i Atenció al passatger s’ofereix a l’Aeroport de Reus en el mateix format des del 2008, i està localitzat en una oficina d’Aena ubicada a la pròpia terminal. Des d’aquest punt es dispensen els fulls de reclamació i es responen les qüestions dels usuaris. El sindicat denuncia que aquests dies descoberts, els quals corresponen als matins de dimarts i dissabte i a la tarda de dimecres de la setmana passada, també van donar-se l’any passat i que l’escena és previsible i es reproduirà aquest 2017 perquè «el personal que hi ha és massa just». Més enllà del funcionament ordinari de l’Aeroport, recorda que «si aquests tres dies hagués calgut l’ús dels desfibril·ladors, no hi seria la persona que sap com fer-lo anar». L’aparell ja ha estat emprat un cop anteriorment, per assistir un passatger que va desplomar-se al moment de baixar d’un dels avions que operen a l’equipament.

Per tot plegat, i perquè «el mateix està passant amb altres col·lectius com els treballadors de la central elèctrica de l’Aeroport», CGT demana un «increment dels treballadors» a la plantilla de l’equipament per garantir-ne el seu funcionament òptim i també «la seguretat».

tracking