Diari Més

Laboral

El Comitè d'Empresa del Sant Joan porta a Inspeccióla situació d'urgències

El col·lectiu apunta manca de seguretat arran de la «substitució de vigilants per auxiliars de servei» i denuncia escassetat de personal pel volum de feina

Una imatge d'arxiu dels passadissos d'urgències col·lapsats, el passat estiu.

El Comitè d'Empresa del Sant Joan porta a Inspecció la situació d'urgènciesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Treballadors de l’Hospital Sant Joan de Reus, a través del Comitè d’Empresa, van mantenir dijous passat una reunió amb inspecció de treball, que va incloure la participació de la direcció del centre hospitalari, amb l’objectiu d’accedir a unes «millors condicions laborals a urgències, ja que darrerament la sobrecàrrega de feina és insostenible», apunta la presidenta del Comitè d’Empresa, Alicia Martín.

En un comunicat, el personal detalla fins a mitja dotzena de punts on ha fixat el focus de cara a «posar solució ja» a la situació en què es veu immers l’equipament i «protegir els treballadors que estan demostrant dia a dia la seva capacitat d’esforç per donar servei en aquestes condicions» així com «demanar que s’assumeixin responsabilitats del que està passant últimament» al Sant Joan.

Entre les qüestions que més preocupen el col·lectiu n’hi ha dues, però, que destaquen: «les ràtios i la seguretat». En el primer dels capítols, perquè «entenem que el nombre de treballadors és insuficient per al volum tan gran de feina» que s’afronta rutinàriament al centre, tal com detalla Martín.

La integritat física «en risc»

En el segon, perquè l’empresa encarregada de la seguretat «ha canviat els vigilants» del centre «per auxiliars de servei». En aquest escenari i «en les condicions en què estan les urgències», els professionals que ofereixen atenció en aquest àmbit «es troben en moltes ocasions en situacions complicades que posen en risc la seva integritat física». La manca de vigilants més elevadament qualificats, com els que fins ara hi havia, incrementa doncs la precarietat de la plantilla.

Els problemes d’espai a l’equipament, millores en l’actual organització del servei d’urgències i en els mecanismes d’informació «inadequats i insuficients», així com l’«estrès» que pateixen els treballadors són altres dels punts que van posar-se damunt la taula. El Comitè d’Empresa es troba en aquest moment «a l’espera de l’informe de conclusions de la inspectora» abans de fer cap altre pas.

tracking