Diari Més

Fires

FiraReus celebra el 75è aniversari amb rècord d'activitat

Per aquest 2017 s'han programat 13 fires, 5 congressos i més de 120 actes

Marc Arza

FiraReus celebra el 75è aniversari amb rècord d'activitatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest 2017 firaReus celebra el 75 aniversari de la primera «Exposición Provincial de Muestras», celebrada l’any 1942, que va donar pas a l’exproReus i com a conseqüència, a la creació de firaReus. firaReus celebrarà aquest aniversari amb un rècord d’activitat, ja que per aquest 2017 hi ha confirmades 13 fires –dues més que l’any passat-, 5 congressos –el màxim fins ara era de 4- i més de 120 actes programats.

Per celebrar aquests 75 anys d’història l’Auditori Antoni Gaudí de firaReus acollirà, el proper 17 de març, l’acte institucional i l’espectacle commemoratiu de l’aniversari, al qual es convidaran expositors i persones vinculades a la història de la fira. Per altra banda, a finals d’any es presentarà un documental del 75è aniversari que dirigirà el realitzador Daniel Villanueva, director de l’Escola de Cinema de Reus i que es farà amb imatges del Centre de la Imatge de Mas Iglesias.

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, fa una valoració molt positiva de l’evolució de la fira, ja que afirma que s’ha posicionat «com un element indispensable de projecció de ciutat, que col·labora a generar un important impacte econòmic a la ciutat».

Rècord d’activitat aquest 2017

FiraReus batrà un rècord d’activitat aquest 2017 amb 5 congressos, 13 fires i més de 120 actes programats. Pel que fa als congressos, d’àmbit català o estatal, acollirà el el IV Congrés de Pediatria Pràctica (31 març i 1 abril), el Congrés Català d’Urgències i Emergències Mèdiques (27 i 28 abril), el Congrés d’Arxivística de Catalunya (del 4 al 6 maig), el Congrés Internacional de la Bicicleta (18 i 19 maig) i les Jornades de la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives (27 i 28 octubre).

Pel que fa a l’altre gran eix de l’activitat de firaReus, les fires, firaReus es consolida com a segona fira de Catalunya en nombre de certàmens i expositors. El 2017 es realitzaran 5 fires pròpies: Bestial, Saló de la Moto, Autoprimavera, exproReus i Tot Nuvis. Per altra banda s’hi duran a terme 2 fires d’organització mizta: Catbrick (organitzada conjuntament amb la URV) i Epocauto (organitzada amb l’empresa Eventos del Motor). Per últim també hi tindran lloc 6 fires organitzades per empreses externes: Antiquaris i Artistes, Fira Formació, Expobike, Fira de Recanvis, EcoReus i Parc de Nadal. A més de les fires esmentades, actualment s’està estudiant la viabilitat de fer-ne 4 més de noves, segons ha informat el president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà

tracking