Diari Més

Via pública

Els veïns de Mas Abelló alerten dels perills de l'arbrat en els seus habitatges

Els residents afirmen que les acàcies provoquen danys «periòdicament» en el cablejat elèctric

Les arrels de les acàcies han afectat el cablejat elèctric en el subsòl de la urbanització.

Els veïns de Mas Abelló alerten dels perills de l'arbrat en els seus habitatgesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Mas Abelló reclamen que les acàcies plantades en diferents carrers de la urbanització desapareguin pels riscos que suposa pels habitatges unifamiliars, ja que «fan unes arrels molt grans i s’expandeixen per sota de les voreres» causant «nombroses avaries en el sistema elèctric», segons exposava un dels veïns de la urbanització, Alfred Maza. Aquest veí ressaltava que «els cables han cremat periòdicament per culpa d’aquests arbres». En aquest sentit, un veí del carrer Mas dels Ossos assenyalava temps enrere que les arrels li van «tallar el cablejat elèctric», deixant casa seva a les fosques i convivint amb una instal·lació provisional durant mesos.

La situació, però, no afecta només a les instal·lacions elèctriques, ja que els veïns també alertaven també que les arrels «havien rebentat la canonada de l’aigua potable». En aquest sentit, Maza recorda que les arrels «es van introduir a l’interior de l’arqueta sifònica del seu immoble, havent-la de refer amb un cost de 600 euros». Segons explica Maza, «tenim por que la situació pugui afectar també els tubs de plàstic del gas». El representant veïnal afirma que fa dos anys van posar en coneixement del consistori la situació des de l’Associació de Veïns i que van recollir firmes però «des de l’Ajuntament ens han comentat que només actuen sobre els que han causat un problema tallant-los, però no per aquella gent que no li ha passat res». Maza posa l’accent en l’envergadura dels arbres, els quals «necessiten un espai on es puguin expandir però no com passa ara, que creixen en unes voreres d’un metre». Els veïns, però, reiteren que «no estem en contra que hi hagi arbres, sinó concretament d’aquests que causen destrosses i que un dia poden causar mals majors», exigint que es prenguin mesures «el més aviat possible».

Consistori: «cas per cas»

En relació a les queixes veïnals, des del consistori, el regidor de Via Pública, Hipòlit Montseny, assenyalava ahir que «si hi ha un arbre que entra dins de les cases, s’ha de posar una reclamació i els tècnics d’Urbanisme i jardineria i decideixen si s’ha de sacrificar aquest arbre». Montseny, a més, indica que hi ha un pla comunitari a la zona que regula aquests aspectes on s’ha de presentar la corresponent queixa. El regidor afirma no tenir més constància de nous casos al respecte i afirma que «tots els arbres no es poden eliminar de cop». Els veïns afirmen que fa més de tres anys que es vénen reproduint casos com aquests en aquesta urbanització dels afores de la capital del Baix Camp.

tracking