Diari Més

El consistori adjudica el contracte per a la redacció del Pla específic de la bicicleta

El pla haurà de permetre fomentar l'ús de la bicicleta a la ciutat

Participants al punt de trobada a la plaça del Mercadal.

La Massa Crítica arriba a Reus per reivindicar l'ús de la bicicletaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a la consultora de mobilitat Ingenieria de Trafico SL, el contracte de servei per a la redacció del Pla Específic de la Bicicleta a Reus. L’adjudicatari del concurs treballarà conjuntament amb la Comissió especial per a la redacció d'aquest pla, l’eina que ha de permetre fomentar l'ús de la bicicleta a la ciutat. El contracte té un pressupost d’adjudicació de 18.000 euros, i els treballs tenen un termini d’execució de 6 mesos.

El pla que es realitzarà ha de dissenyar una xarxa per cobrir les necessitats de la demanda d’ús de la bicicleta; connectar la bicicleta amb la resta de mitjans de transport, especialment el transport públic; resoldre els conflictes amb la resta de mitjans de transport; establir normes de disseny relatives a la construcció de la xarxa; motivar la societat a usar la bicicleta com a mitjà de transport i d’oci; i vetllar per la seguretat del ciclista, així com de la resta d’usuaris de la via pública.

El pla haurà d’integrar aspectes de la mobilitat ciclista amb la pacificació del trànsit, l’ensenyament i l’educació viària, les polítiques d’estacionament, la planificació urbanística, etc. Per aquest motiu, s'identificarà a les entitats i organitzacions d’usuaris que han de participar activament en la redacció del pla.

Per altra banda, les tasques que haurà de realitzar el contractista són:

  • Suport i assistència tècnica a la Comissió pel pla Específic de la Bicicleta a Reus.
  • Anàlisi de la situació actual.
  • Estratègies de planificació, legislació, comunicació, finançament, realització, manteniment i seguiment.
  • Establiment de mesures i prioritats.
tracking