Diari Més

Seguretat

Eloy Román és nomenat com a nou cap de la Policia Nacional a Reus

El nou comissari prové de Santa Cruz de Tenerife i substitueix l’ara responsable provincial

Comissaria de la Policia Nacional a Reus.

Eloy Román és nomenat com a nou cap de la Policia Nacional a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eloy Román López ha estat nomenat com a nou comissari de la Policia Nacional de Reus, segons ha pogut saber el Diari Més. Román procedeix de la comissaria provincial de Santa Cruz de Tenerife, on ha desenvolupat tasques com a cap provincial en una de les cinc brigades de les Canàries i on va causar baixa, de forma oficial, el passat 21 de desembre. El nou cap canvia les Illes per Catalunya i així doncs, s’incorporarà amb tota probabilitat abans del proper 21 de gener a les dependències de la comissaria reusenca, ocupant el seu nou lloc abans del mes de marge que té per fer-ho, segons han confirmat diverses fonts a aquest diari.

D’aquesta manera, Román subtituirà d’aquí a dues setmanes el fins ara cap de la comissaria local de la policia espanyola a Reus, Carlos Yubero. Aquest va prendre possessió el passat 20 de setembre de 2016 com a nou comissari en cap de la policia espanyola a la demarcació de Tarragona, un acte que va comptar amb la presència de la llavors delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna. En aquest sentit, es dóna la circumstància que Yubero va accedir a la plaça que havia deixat vacant Jorge García –el qual també havia estat cap de la comissaria de la capital del Baix Camp entre els anys 2000 i 2002–.

En referència a l’arribada del nou cap de la policia Nacional reusenc, Román ostenta aquest nou càrrec a a través d’una de les places ofertades per als recents nomenats comissaris –després de ser prèviament inspector–. En aquest sentit, en el procés de selecció hi intervenen factors com «la titulació o els mèrits», segons esmenten les mateixes fonts. Cal tenir en compte que en aquest procés els aspirants del cos policial d’altres punts d’arreu de l’Estat poden optar a ocupar la plaça en una altra comunitat autònoma, com ha estat el cas de Román.

Yubero hi havia estat 4 anys

Reus tornarà a tenir en plenes funcions un cap de la Policia Nacional després d’un període transitori de tres mesos, aproximadament sense una figura específica que assumís aquest rol. El predecessor de Román, Carlos Yubero, va assumir aquesta tasca al gener de 2012, romanent durant quatre anys com a màxim responsable abans d’ocupar el càrrec provincial.

tracking