Diari Més

FCC treurà la sanció a l'empleada de neteja que «no va acabar l'itinerari»

CCOO no descarta tornar a ocupar el despatx d’Alcaldia en cas que s’incompleixi el «compromís» mostrat per l’empresa

Treballadors afiliats a CCOO en l'acció reivindicativa del passat octubre, davant del consistori.

FCC treurà la sanció a l'empleada de neteja que «no va acabar l'itinerari»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La treballadora de FCC que va ser sancionada per part de l’empresa perquè «havia deixat l’itinerari brut i sense acabar» no rebrà finalment una suspensió de feina i de sou. Aquest és el compromís que ha manifestat l’empresa concessionària de la brossa i que s’hauria de fer efectiu properament, segons ha assegurat al Diari Més Manuel Ruiz, secretari d’organització de Comissions Obreres a la demarcació. Segons exposen des d’aquest sindicat, l’empresa ha reconsiderat la seva posició i aixecarà la sanció de vuit dies sense sou i feina a la treballadora Maria Rosa Hidalgo.

Segons esmenten des de CCOO, la treballadora es troba actualment en situació de baixa per motius personals. Una baixa que es va fer efectiva pocs dies després que li fos notificada la sanció, el mes d’agost passat.

Amb tot, des del sindicat afirmen que estan a l’expectativa que «es compleixi la paraula donada pel senyor Padulles», en referència al Director de la delegació de Catalunya de FCC. Del contrari, des del CCOO diuen que, passat les festes, no descarten tornar a emprendre noves mobilitzacions, entre les quals les de tornar a personar-se al despatx d’alcaldia. En aquest sentit, cal recordar que el passat 13 d’octubre els treballadors de l’empresa concessionària de la brossa, FCC, afiliats a Comissions Obreres, van traslladar les queixes per la sanció interposada a la treballadora irrompent al despatx de l’alcalde, Carles Pellicer, que en aquell moment es trobava reunit amb un representant de Metrovacesa. De fet, va ser el propi secretari d’organització de CCOO qui va asseure’s en una de les cadires del despatx i es va dirigir a Pellicer reclamant una solució. Una acció que va adquirir volada especialment mediàtica i que es va saldar amb una posterior trobada entre el consistori i representants, amb el compromís d’estudiar el cas.

I és que, en el cas de la sanció a Hidalgo, també es posava de manifest la implicació que, segons els sindicats, tenia la tècnica de Medi Ambient municipal, Sílvia Muñoz, la qual els sindicats apuntaven que aquesta va advertir directament a la treballadora que la farien fora. De la mateixa manera, afirmaven que la tècnica municipal s’havia negat a concedir un canvi en l’horari de la treballadora després que a aquesta l’haguessin intentat atracar durant una jornada laboral a les 6 del matí.

El motiu de la sanció

Segons exposa Manuel Ruiz, en cas que es retiri la sanció «s’evitaria anar al judici del qual encara no hi ha una data fixada». En aquest sentit, el passat 11 d’octubre l’acte de conciliació va acabar sense avinença per les dues parts. Els fets es remuten, segons exposava el sindicat, fa uns mesos, arran d’un informe facilitat per la tècnica municipal on concretava que l’11 de juliol de 2016, «en el recorregut número 23, al carrer de Miami», es detectava que «l’itinerari estava inacabat, brut i les papereres estan sense buidar, i l’operària es trobava al bar sobre les 12.55 hores». Tanmateix, CCOO al·ludeix a què l’informe deia que «no és la primera vegada que la treballadora deixava els itineraris sense acabar».

En resposta al document, des de CCOO afirmaven que «hi ha trams que pel motiu que sigui no es netegen en una setmana» i «el que no pot ser és que s’obligui a fer la feina d’una zona en un sol dia a la treballadora».

tracking