Diari Més

El Centre d'Alzheimer explora noves vies per instal·lar-se a una nova seu

L’Associació diu que l’Ajuntament «se n’ha desentès» i esperen solucions; mentrestant busquen el suport de les entitats

Les actuals dependències del Centre a l'avinguda de Castellvell.

El Centre d'Alzheimer explora noves vies per instal·lar-se a una nova seuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ubicació del futur nou local del Centre d’Alzheimer de Reus i el Baix Camp pren un nou caire després de veure com «no ens ofereixen cap solució al problema» des del consistori: «creiem que hi ha un desinterès perquè ens puguin oferir una alternativa real». Per això, segons explica la presidenta de l’Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp, Maria Teresa Besora, «hem decidit moure’ns també pel nostre compte i cercar altres alternatives». En aquest sentit, expliquen que mantenen converses amb entitats de la ciutat per poder acordar la cessió d’algun espai, tot i que encara no s’ha materialitzat cap operació al respecte. Una de les fórmules passaria per un lloguer social, i tampoc descarten parlar amb entitats bancàries per cercar la possibilitat de trobar un local que s’adigui a les característiques.

Des de l’Associació d’Alzheimer reiteren que «nosaltres assumirem i pagarem el lloguer allà on anem i volem deixar clar que no deixarem d’atendre les persones». El Centre no descarta encara que el consistori pugui reprendre els contactes per trobar un nou local, tot i que «fa mesos que teníem acordada una reunió amb Benestar Social i no es va dur a terme; des de llavors estem esperant moviments per part del consistori que veiem que no arriben i això només fa que generar desconfiança», afirma Besora, qui també recorda que «les altres formacions polítiques es van comprometre també a oferir-nos la seva ajuda», tal i com va quedar reflectit en el plenari municipal del passat 3 de juny quan es va aprovar una proposta de resolució per dotar d’un nou espai a aquesta entitat.

«Necessitats realistes»

El Centre de Dia d’Alzheimer havia demanat al consistori que l’emplaçament del local s’adaptés a les necessitats «realistes» de l’entitat, ja que les propostes que els havien ofert no satisfan les expectatives o bé «les han desestimat ja d’entrada». L’entitat va explicar que una de les solucions que els havia ofert el consistori era la d’ocupar un local de propietat municipal situat al carrer de Sant Celestí, de 900 metres quadrats, al costat del pàrquing Ferran, que es troba sense cap ús i el qual caldria habilitar. El problema, segons explicava llavors la seva presidenta, és que «no té sortida exterior com un jardí» i això suposa un problema «ja d’entrada». A més, explicava que «no disposa d’il·luminació suficient i és com un túnel», afegint que ja havien manifestat la negativa a la regidora de Benestar Social.

Atres propostes que s’havien posat sobre la taula serien ocupar l’edifici de l’antiga Escola Rubió i Ors, proper a la Riera de Miró, un edifici que des del 1994 fins al 2010 va acollir l’Arxiu Municipal de Reus i actualment és un dels edificis on es guarda material de l’Arxiu Comarcal del Baix Camp. L’entitat reclama des de fa mesos un canvi de la ubicació del local que doni resposta a la «manca d’espai» al local situat actualment a la carretera de Castellvell.

tracking