Diari Més

Laboral

El Comitè del Sant Joan decidirà en una reunió si es torna a mobilitzar

Els treballadors resoldran el seu posicionament el proper dia 28 i es trobaran amb Comín al gener

Protesta dels treballadors al Ple de Salut del passat novembre.

El Comitè del Sant Joan decidirà en una reunió si es torna a mobilitzarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors del Sant Joan decidiran en una reunió que tindrà lloc dimecres vinent, 28 de desembre, si emprendran mobilitzacions per reclamar el pagament de les Direccions per Objectius, concretament les que fan referència a determinats grups professionals de 2015 i les de 2016, de les quals se’n desconeix quin serà el seu futur, segons expressava l’Ajuntament.

Segons explica Alícia Martín, presidenta del Comitè d’Empresa, «ens sembla intolerable que s’escudin en el dèficit tenint en compte que l’Hospital compta amb un pressupost de 140 milions d’euros. No entenem que la manera que tenen de solucionar el forat sigui tocant els objectius». El Comitè d’Empresa recalcava la importància del cobrament donat que «és un sobreesforç de les persones que treballem». Per la seva banda, el Comitè d’Empresa ha anunciat que a finals de gener tindrà una trobada amb el conseller de Salut, Toni Comín, per exposar la situació dels treballadors.

Possible sanció del TLC

Els treballadors van mantenir ahir una trobada amb Inspecció de Treball, segons precisava Martín, a instància del Comitè, perquè «ens trobàvem que denunciàvem coses i de manera unilateral Inspecció remetia els informes fets després de parlar amb l’empresa i en la qual aquesta manifestava que tot estava bé», relata Martín. En la trobada es van posar sobre la taula algunes de les reivindicacions en relació al conveni laboral. Sobre el cas de les DPO, Martín va precisar que Treball «podria sancionar a l’empresa perquè no ha complert l’acordat al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC)» en relació al pagament de la segona meitat de les DPO entre setembre i octubre. «Farem el que faci falta perquè ens informin abans que es prenguin les decisions».

tracking