Diari Més

Cultura

Reus Palace es planteja el tancament si uns nous cines s'instal·len a La Fira

Els propietaris de les instal·lacions al carrer Batan veuen que 6 sales més «seria massa» i estudiaran «seguir o no» passat Nadal

Una imatge d'arxiu dels cinemes, els únics oberts ara a la ciutat.

Reus Palace es planteja el tancament si uns nous cines s'instal·len a La FiraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La possibilitat que el centre comercial La Fira acabi acollint sis noves sales de cine instal·lades en 1.800 metres quadrats i l’esforç que requereix tirar endavant el negoci a un sector que «tampoc no és que vagi tan bé» han portat els propietaris dels Reus Palace a «plantejar-nos continuar o no» amb les projeccions a l’edifici del carrer Batan. Els moviments que s’han dut a terme aquestes dies a l’Ajuntament per tornar a Merlin Properties –anteriorment Metrovacesa– el local que, al seu moment, la constructora va cedir per ubicar-hi un Centre Cívic, en un tràmit que precediria ara el desembarcament dels nous multicines a aquest mateix espai, «a nosaltres ens ha vingut molt de sobte però sabem que, si es fa un cinema allà, seria massa i no té cap sentit estirar alguna cosa que no tira endavant», explica Alejo Zúñiga, un dels responsables dels Reus Palace.

Les històriques instal·lacions al nucli urbà són, ara mateix, les úniques al municipi en la seva activitat, després del tancament de Lauren Reus, a l’abril del 2015, que va desembocar en la liquidació de l’empresa i que ha estat bloquejant l’opció de reubicar uns nous cinemes als espais de Redessa. Precisament la desaparició de les sales al camí de Valls va propiciar un repunt d’espectadors als Reus Palace que, tal com explica Zúñiga, havia suposat «un 40% més respecte al que abans fèiem» tot i que «molta gent continuava encara marxant a les Gavarres». Malgrat l’increment, l’arribada de noves sales a La Fira «no ens permetria tenir cap seguretat i és una qüestió de no enredar-nos ni ens plantegem més inversions», afegeix un dels propietaris del Reus Palace, que concreta que, amb la culminació d’aquest projecte «potser sí, tancaríem». En qualsevol cas, els Reus Palace «faran cine aquest Nadal», a l’espera de definir el futur més immediat del negoci.

A l’espera del ple del gener

L’execució de la renúncia municipal a l’ús del local de La Fira cedit per Merlin Properties es decidirà en el ple del gener després que, aquest dilluns, el punt es retirés de l’ordre del dia i la votació quedés postposada per la voluntat d’alguns dels grups d’estudiar la proposta amb més marge. L’alcalde Carles Pellicer explicava després de la sessió que «per tal de facilitar l’aprovació, hem vist convenient donar més marge». El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, s’hi referia també al desenllaç del ple de dilluns i deia que aquesta és «una qüestió que va ser ben rebuda en comissió i tenim els suports necessaris com per tirar-ho endavant», una vegada resoltes «qüestions que havien sorgit durant la setmana referents a la fórmula jurídica o a través de quina clàusula i de quina fórmula l’Ajuntament rebrà una remuneració si el centre comercial guanya diners amb el lloguer». Merlin Properties uniria el local de 1.200 metres cedit a l’Ajuntament amb un de 600 en propietat per donar forma als nous cinemes.

Pel que fa al tancament dels Lauren, a terrenys sobre els quals Caixabank té una cessió en dret de superfície segellada per 40 anys, la reactivació es troba travada per la situació de l’operador.

tracking