Diari Més

Municipal

Pellicer: «Municipalitzar la brossa seria un error i el perjudicat, el ciutadà»

L’alcalde descarta internalitzar el servei de recollida a la ciutat i diu que «en la mesura que depengui de mi, no es farà»; personal d’FCC celebra el gest

L'alcalde descarta internalitzar el servei de recollida a la ciutat.

Pellicer: «Municipalitzar la brossa seria un error i el perjudicat, el ciutadà»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Crec que seria un error municipalitzar el tema de la brossa. Ni passa pels meus plans ni veig que fos convenient i, al final, els perjudicats serien els ciutadans». Són paraules de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, sobre la proposta de municipalització del servei de recollida que encapçala la CUP i que ha desembocat, en les darreres setmanes, en un reguitzell de comunicats de part dels treballadors de l’empresa actualment encarregada d’aquest àmbit, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), mostrant el «no» al plantejament. Alhora que l’Ajuntament treballa en un informe sobre la viabilitat de la internalització, el qual veurà la llum «perquè ens hi vam comprometre», el batlle es desmarcava ahir de la qüestió i apuntava que «en la mesura en què depengui de mi, no es portarà a terme».

Ho feia poc abans de mantenir una trobada amb personal del Comitè d’Empresa d’FCC de què els empleats sortien «tranquils» i «contents» tant «per les paraules de l’alcalde com pel que ja ens han dit la resta de Grups Municipals a excepció de la CUP», apunta Ángel Martín, el responsable del Sector de Sanejament Urbà de la Federació de Serveis Públics (FeSP), que manté que el col·lectiu no preveurà cap moviment més si no es plantegés un nou escenari.

Mentre Pellicer justifica el seu posicionament en la convicció que municipalitzar el servei de recollida de la brossa significaria «un tema molt complex i que ara funciona bé» i en que «s’hauria de buscar algun tipus d’organització municipal que sabés que té entre mans o una societat anònima creada per gestionar tot això i portaria un problema social a la ciutat», la CUP en presentava, al moment d’anunciar la proposta, també les seves: que «la que l’Ajuntament destina a aquest capítol és la partida més elevada del pressupost de Reus, amb un cost d’onze milions d’euros l’any» o que «FCC està investigada al cas Innova».

La «prehistòria» i David Vidal

L’alcalde es posicionava sobre el servei en el tradicional esmorzar de Nadal amb els periodistes, on apuntava també, entre a altres qüestions, la «dificultat en les relacions amb la CUP» arran de l’adéu de David Vidal i es referia a Innova com «la prehistòria».

tracking