Diari Més

Cultura

Reus inaugura la totalitat de la Biblioteca Pere Anguera

El centre es converteix en la segona biblioteca municipal de la ciutat

L'artista Salvador Juanpere, l'alcalde de Reus i la viuda de Pere Anguera, Mercè Costafreda, durant la inauguració.

La Biblioteca Pere Anguera inaugura la totalitat dels seus espaisCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte al matí la Biblioteca Pere Anguera, situada al Mas Iglesias de Reus, ha obert la totalitat dels seus espais d’ús públic. A més de la inauguració final del nou centre, també s’ha aprofitat per presentar l’exposició de l’artista vilaplanenc Salvador Juanpere, que acull un dels espais del nou equipament municipal. Les obres que s’hi poden veure formaven part de la col·lecció de Pere Anguera que la seva família ha cedit expressament per a la biblioteca.

Amb aquesta inauguració Reus ja compta amb dues biblioteques municipals adherides a la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya. De fet, el centre que porta el nom de l’historiador reusenc, ja formava part d’aquesta xarxa des que va obrir al públic el novembre del 2015, malgrat que no ha estat fins ara que ha comptat amb la totalitat dels seus espais disponibles.

L’acte inaugural ha comptat amb la presència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, juntament amb la viuda de Pere Anguera, Mercè Costafreda, i l’artista i amic de l’historiador, Salvador Juanpere. També hi ha acudit la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, que ha ressaltat la gran acollida que ha tingut la nova biblioteca i l’impacte que ha tingut «a la zona sud de la ciutat i, en conjunt, a tota la ciutadania».

Una biblioteca oberta a noves activitats

En poc més d’un any des de la seva obertura parcial, l’Ajuntament calcula que prop de 15.600 usuaris han visitat la nova Biblioteca Pere Anguera. Gran part de l’èxit de l’equipament rau en el seu calendari d’activitats, amb gran importància de les realitzades durant els mesos d’estiu.

Algunes de les campanyes més exitoses de la Biblioteca Pere Anguera han estat ‘Viatjant amb Eduard Toda’ o ‘Biblioteques Chill Out amb els nostres cantautors’, que han aplegat més de 400 persones. A més, com l’exposició presentada juntament amb la inauguració total de l’equipament, la nova biblioteca de Reus compta amb espais suficients per poder acollir diverses activitats organitzades per associacions de la ciutat i tot tipus d’exposicions culturals i educatives.

tracking