Diari Més

Societat

Els horts urbans de Reus de Sol i Vista es reubicaran fora de terrenys de Rellsa

L’Ajuntament desvincula les parcel·les de la societat mentre «dissenya el futur» de l’estadi de futbol i les instal·lacions annexes

Les finques canviaran l'orientació i guanyaran nous serveis.

Els horts urbans de Reus de Sol i Vista es reubicaran fora de terrenys de RellsaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les 25 parcel·les d’horts urbans localitzades al barri Sol i Vista seran traslladades a una nova ubicació propera a l’actual però fora de la finca que ocupen, adscrita a la societat municipal Reus Esport i Lleure (Rellsa), on van inaugurar-se al 2011 amb la posada en marxa d’un projecte que aprofitava un solar buit i pròxim a l’actual camp de rugbi per donar lloc a «espais ecològics» que oferissin la possibilitat d’«aprendre a conrear la terra i menjar sa». L’Ajuntament va acordar, en la Junta de Portaveus celebrada el passat 28 d’octubre, excloure prop de 7.500 metres quadrats de l’adscripció a Rellsa per tal de recol·locar els horts en la que pretén esdevenir, partir d’ara, la seva ubicació definitiva.

La decisió ve donada, tal com recull l’acta de la Junta de Portaveus, atenent al fet que el consistori està «dissenyant el futur de les instal·lacions esportives de l’estadi municipal i els seus annexos, tenint en compte l’evolució dels equips municipals, de la pràctica esportiva i requeriments generals futurs de l’esport». Per això, «aquest desenvolupament i el creixement futur de l’estadi municipal cal que sigui compatible amb el manteniment dels horts urbans» a la zona de Sol i Vista. I és que, amb el principal usuari del complex, el CF Reus, competint a la Segona Divisió i amb previsió de quedar-s’hi, el camp haurà d’adaptar-se, de cara a la temporada 2017-18, a la normativa de la Lliga de Futbol Professional (LFP), la qual exigirà, entre altres qüestions, l’ampliació de les prop de 4.200 localitats actuals.

Queda pendent, d’altra banda, la fórmula en què el club en farà ús a partir de l’any vinent, sense prendre de vista les pretensions d’accedir a l’equipament de l’estadi en un format similar al de la concessió a curt-mig termini. Pel que fa a l’espai del camp de rugbi, l’Ajuntament ja hi ha executat obres per guanyar-hi un tros que es dedica a aparcament de serveis.

A partir de la setmana vinent

Amb tot, l’inici de les feines per la recol·locació els 25 horts urbans estava previst a principis de la passada setmana. Però, les fortes pluges que van caure sobre la ciutat, tal com apunten des de l’Associació de Veïns de Sol i Vista, «van tirar enrere els operaris» encarregats del trasllat de la instal·lació, que «van veure que no seria possible començar-lo en l’estat en què es trobava la terra, així que s’hi posaran segurament en la setmana vinent, després del pont».

Els qui treballen els horts celebren el canvi d’ubicació, «i de sentit, que passa d’horitzontal a vertical», cap a aquesta de nova i «definitiva» perquè la mudança vindrà acompanyada de l’estrena «d’un espai millor i també d’algunes coses que fins ara no teníem, com ara casetes per guardar les eines», concreta Ana Belén Castaño, presidenta de l’entitat veïnal que representa al barri, que explica que la qüestió dels horts urbans «té molta acceptació entre els qui viuen aquí i ara mateix els tenim tots ocupats». Les obres per al canvi d’ubicació de les parcel·les s’allargaran «aproximadament durant un o dos mesos, depenent del temps», tal com se’ls ha comunicat als veïns, que esperen «guanyar comoditat» i «millores» a través del nou emplaçament que quedarà fora de terrenys de Rellsa.

tracking