Diari Més

Mobilitat

Transavia condiciona més inversions als resultats de la ruta a Amsterdam

La companyia apostarà per noves connexions en funció de la connexió amb la capital holandesa que estrena el 2017

Imatge d'arxiu d'un avió de la companyia Transavia.

Transavia condiciona més inversions als resultats de la ruta a AmsterdamCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els signes positius quant a increment de passatgers a l’Aeroport de Reus poden anar acompanyats de més activitat a les instal·lacions a curt termini. La companyia Transavia ha afirmat, en declaracions a Europa Press, que es mostra disposada a invertir a l’Aeroport de Reus si «respon favorablement». Una declaració d’intencions i que està supeditada a hores d’ara als resultats de la seva activitat.

Cal recordar en aquest sentit que la companyia va anunciar el passat setembre la nova ruta que realitzarà l’estiu vinent a l’aeroport de Schipol, a Amsterdam. Serà amb dos vols setmanals que operaran del 15 d’abril al 28 d’octubre de l’any vinent, els dimecres i els dissabtes. D’obtenir uns resultats positius amb la connexió holandesa, que l’aerolínia ha recuperat després d’onze anys a la capital Baix Camp, la companyia reforçaria així l’activitat en altres aeroports catalans com el reusenc que «no tenen tant de potencial com el de Barcelona-El Prat». Precisament, a la capital catalana la companyia té previst créixer un 24% durant el proper any 2017.

Transavia serà una de les companyies que operaran l’estiu de 2017 des de les instal·lacions reusenques, a més de les connexions a Birmingham (Jet2.com i Ryanair); Dublín (Sunway Travel), Londres Stansted (Jet2.com) i East Midlands (Ryanair). Més oferta per part d’altres companyies que sembla reforçar d’arguments que donguin per vàlid el lema «hi ha vida més enllà de Ryanair», en relació a la dependència durant els darrers anys d’aquesta aerolínia. Si més no, la pròpia companyia irlandesa manifestava, en una entrevista en aquest mateix diari, la possibilitat de seguir realitzant noves connexions, com obrir una ruta a Sofia a curt termini.

Un milió de passatgers

L’Aeroport de Reus experimenta uns resultats positius i en l’horitzó més immediat hi ha el arribar al milió de passatgers l’any vinent, gràcies a l’obertura de les noves rutes i l’increment de places a destinacions existents. La darrera Taula Estratègica de l’Aeroport va estimar un 20% d’increment dels passatgers. De fet, les previsions indiquen que l’aeroport de Reus tancarà l’any amb 800.000 passatgers transportats, un 15% més respecte el 2015. Xifres avalades per la remuntada que s’ha experimentat durant l’estiu.

Fins el setembre, el nombre de passatgers va créixer un 15,2% avalat pel l’increment en més de la meitat de les persones que van optar per Jet2.com i del 7% en el cas de Ryanair. Un increment on també hi han contribuït les noves rutes a Bristol, Liverpool i Glasgow, i les noves operacions de Thomas Cook Belgium des de Brussel·les, i de Sundio des d’Amsterdam.

De cara a aquesta temporada d’hivern, es mantenen els dos vols setmanals a Londres i els dos vols setmanals a Eindhoven, operats en ambdós casos per Ryanair. Aquests es troben operatius des del passat mes de de novembre i s’allargaran fins el març.

tracking