Diari Més

Política

Jordi Lamas hi renuncia i Sandra Guaita és el primer relleu de Vallès i Borrell

El PSC omple una de les vacants al plenari amb la número 6 a la llista, que ja va ser regidora el passat mandat, i espera una resposta de Raimon Ferré

Guaita, en una imatge d'arxiu amb Andreu Martín.

Jordi Lamas hi renuncia i Sandra Guaita és el primer relleu de Vallès i BorrellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que, en el ple del passat 17 de novembre, Francesc Vallès i Núria Borrell materialitzessin la renúncia a la seva acta com a regidors, el PSC ja ha cobert una de les places que l’adéu d’ambdós càrrecs havia deixat lliure. La número 6 de la llista, Sandra Guaita, que ja va esdevenir regidora durant l’anterior mandat, tornarà a ser-ho ara. Fonts del Grup Municipal socialista apuntaven ahir que la formació està a l’espera de conèixer la situació de Raimon Ferré, sisè a la llista i cridat a cobrir l’altra de les vacants, que ha de comprovar la compatibilitat entre la seva ocupació com a metge a l’Hospital Sant Joan de Reus i la que desenvoluparia com a regidor.

Jordi Lamas, número 5 a la llista socialista, ha pres en aquests darrers dies la determinació ja comunicada de renunciar a la possibilitat d’ocupar una de les places que abandonaven Vallès i Borrell. Ho ha fet, segons les mateixes fonts, atenent a «motius personals». El PSC treballa amb la previsió que pugui anunciar en un breu lapse de temps el nom de l’altre nou regidor, un cop resolgui la compatibilitat de Ferré o bé continuï corrent la llista.

Francesc Vallès, regidor i portaveu del grup municipal del PSC a Reus fins fa quinze dies, explicava en una roda de premsa convocada a principis de mes la decisió d’abandonar la política activa per dedicar-se més plenament a la seva carrera professional. El socialista afirmava que el que llavors feia era un pas escollit atenent a criteris «estrictament personals» i després de meditar molt, a més d’afegir que tara té «reptes professionals importants sobre la taula». Vallès també feia públic llavors que deixaria de ser primer secretari de la formació Socialista a Reus per no esdevenir un obstacle en la regeneració del grup polític.

«Necessitarà temps»

«Crec que la persona que ha de liderar el partit a Reus necessita un temps per fer un projecte. Jo vaig estar 2 anys i mig per formar-lo», apuntava. El fins ara portaveu socialista és professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona, tasca a la qual es dedicarà plenament en dir adéu a la política. Núria Borrell, número 2 a la llista de les passades eleccions municipals, també deixava el seu lloc com a regidora per motius personals.

Si Raimon Ferré no ocupés finalment l’altra plaça lliure com a regidor del PSC, el nom al número 8 de la llista socialista a les eleccions municipals del 2015 és Maria del Carmen Pozuelo. Ja per sota hi ha Enrique Garcia, Laura Vidal, Amalia Ferrer Alberto Bondesio o Raquel Montes, fins als 13 primers llocs.

tracking