Diari Més

Judicial

El jutge d'Innova unifica la peça 2 i la principal per petició de Prat i Fiscalia

La finalització de la instrucció sobre els pagaments a Manté i un informe del Ministeri Fiscal han propiciat el llum verd al recurs

Imatge d'arxiu de l'exdirector d'Innova, Josep Prat, als Jutjats.

El jutge d'Innova unifica la peça 2 i la principal per petició de Prat i FiscaliaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La peça principal i la peça 2 de la macrocausa judicial Innova quedaran acumulades en una de sola que aplegui la investigació sobre els pagaments a l’exdirector del CatSalut, Carles Manté, i a l’arquitecte Jorge Batesteza. El titular del jutjat d’instrucció número 3 de Reus ha acceptat, tal com apunten fonts properes al cas i confirmen fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), un recurs interposat per la representació processal de l’exdirector d’Innova, Josep Prat, davant la decisió del propi magistrat de desestimar, en primera instància, una sol·licitud anterior que ja perseguia l’acumulació d’ambdues peces en una de sola. Aquesta s’havia descartat d’inici, anteriorment, per preservar la celeritat de les gestions de cara a l’enviament de les peces a judici, a falta en aquell moment de tancar la fase d’instrucció de la principal, la qual ara acaba.

L’acceptació del recurs, a què es va adherir també el Ministeri Fiscal –el qual hi aporta ara el seu un informe tot i no estar present en la primera petició– no implica que l’acumulació de les dues peces hagi d’acabar materialitzant-se, de manera que les parts personades es trobaran encara dins el termini, pendent de fixar-se, per posicionar-se sobre la unificació sol·licitada i recórrer-la o no al jutjat o, en darrera instància, a l’Audiència de Tarragona. Les mateixes fonts detallen que el recurs per la integració de les peces respon a la voluntat de la representació de Josep Prat que aquest «no hagi d’afrontar dos judicis iguals ni això generi cap mena d’indefensió» donat que «els fets són gairebé iguals, pràcticament fotocòpies on només varia la contractació de Manté o de Batesteza».

Amb tot, la unificació de la peça principal i la peça 2 del macrocas Innova ve donada per la finalització de la fase d’instrucció de la principal, que tocava al seu desenllaç molt recentment, en les darreres setmanes. També al compliment de la llei que obliga a facilitar el donar llum verd a sol·licituds d’acumulació de peces sempre que aquestes comptin amb el suport del Ministeri Fiscal, adherit al recurs de la representació de Prat.

Trasllat a les acusacions

La instrucció de la peça 2, per la seva banda, sí que estava ja finalitzada, fet pel qual haver-la acumular abans a la principal podria haver repercutit en que s’allargués en el temps l’acció judicial. En cas que no es presentessin recursos a aquesta acumulació, una qüestió sobre la qual les parts encara hauran de pronunciar-se, l’escenari que s’obriria en aquest moment mantindria pendent el tancament de la peça principal, l’acumulació de la peça 2, la refoliació i la presentació de nou dels recursos d’acusació i defensa unificats.

La peça principal investiga pagaments a l’exdirector del CatSalut, Carles Manté, per feines de consultoria que presumptament no s’haurien realitzat mentre que la peça 2 fa referència a pagaments suposadament irregulars a Batesteza, contractat per supervisar les obres de construcció del nou Hospital Sant Joan de Reus. La interlocutòria que recull la informació sobre la conclusió de la fase d’instrucció i l’acumulació de peces estava sent notificada a les parts entre ahir i avui.

tracking