Diari Més

Participació

El debat pel nou Reglament de Participació Ciutadana tanca amb 73 propostes de millora

Hi han participat 429 persones: 141 presencialment i 288 online

Imatge d'una de les sessions dels tallers de participació.

El debat pel nou Reglament de Participació Ciutadana tanca amb 73 propostes de milloraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El debat ciutadà per a l'elaboració del nou Reglament de Participació Ciutadana s’ha tancat aquest dimecres 30 de novembre amb la presentació de l’informe final. En total aquest procés ha comptat amb 429 participants: 141 han pres part de forma presencial i 288 ho han fet a través del qüestionari del web de l’Ajuntament. L’informe final recull 73 propostes de millora, a les quals s’afegiran les puntualitzacions que s’han fet a la sessió d’aquest dimecres, que ha comptat amb una seixantena d’assistents.

La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha celebrat el nivell de debat i la qualitat de les propostes presentades, alhora que ha agraït la implicació de la ciutadania en l’objectiu fixat per la regidoria: promoure el debat ciutadà al voltant de la participació.

A finals de gener es convocarà de nou la comissió política de seguiment per a la elaboració del nou reglament. En aquest moment els grups municipals presentaran el seu posicionament per començar a redactar el nou Reglament de Participació, per tal de portar-lo a aprovació definitiva en sessió plenària municipal.

Un total de 73 propostes agrupades en tres blocs temàtics

Les 73 propostes que recull l’informe final es recullen en tres bloc: accés a la informació i la transparència (27 propostes); instruments de participació ciutadana (30 propostes); i teixit associatiu i moviments socials (16 propostes).

Pel que fa al bloc accés a la informació i la transparència s’han recollit propostes entorn a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, queixes i suggeriments, web, xarxes socials, portal de transparència i registre ciutadà. En relació als instruments de participació ciutadana les propostes s’articulen al voltant dels processos participatius, els consells municipals, els debats puntuals i les eines demoscòpiques. Per últim, les propostes del bloc teixit associatiu i moviments socials giren entorn al teixit associatiu i a les noves formes d’organització.

El perfil dels participants majoritaris: dones i persones d’entre 46 a 65 anys

Les respostes al qüestionari online ha permès elaborar un perfil dels participants, els quals en un 66% són dones i en un 34%, homes. Per franges d’edat, el 45% tenen entre 46 a 65 anys; el 25% de 31 a 45 anys; el 18%, més de 66 anys; i el 12% menys de 30. El 41% de les persones que han respost l’enquesta, són estat treballadors en actiu. Un total de 288 persones han donat resposta al qüestionari online.

Presencialment s’han realitzat 8 tallers, tots ells en centres cívics de la ciutat: 6 tallers oberts al conjunt de la ciutadania, 1 taller amb joves de secundària i 1 taller amb tècnics de l’Ajuntament. En total hi han participat 141 persones.

tracking