Diari Més

La família de la dona morta a Reus exigeix a l'Ajuntament que «calli»

Considera que el consistori ha vulnerat el dret a la intimitat donant «informació molt esbiaixada»

Imatge de la concentració a la plaça del Mercadal

La família de la dona morta a Reus reclama a l'Ajuntament que «calli»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família de la dona de 81 anys en situació de pobresa energètica que va morir en un incendi a Reus ha enviat una instància a l'Ajuntament per demanar que el consistori deixi de donar informació privada de la víctima. L'advocada Àngels Alegre, que parla en nom d'una besnéta de la víctima, ha explicat que a la instància es demana que el consistori «calli» perquè consideren que «ja s'ha vulnerat amb escreix el dret a la intimitat». «Quan hi ha una tragèdia, fixem-nos amb els fets, no amb la vida de la víctima», ha demanat Alegre, que ha lamentat que ja havien fet la demanda per via telefònica sense que se'ls fes cas. Segons l'advocada, el consistori ha donat informació «molt concreta i esbiaixada» de la víctima.

Alegre creu que el consistori ha donat una informació «molt esbiaixada i concreta» de la víctima que beneficia l'Ajuntament. La família recorda que l'administració «ha de protegir i vetllar per la intimitat» i ha de ser «curosa amb la informació que es dóna». «Aquí no s'ha fet i s'ha produït una vulneració absoluta de la intimitat d'aquesta persona», ha afirmat Alegre, que ha explicat que ha decidit presentar la instància al consistori perquè està «farta» que la besnéta, de 20 anys, la truqui «plorant indignada de tot el que s'escriu i s'escolta» sobre la seva besàvia.

«Hem presentat la instància per dir que ja n'hi ha prou», ha afegit. L'advocada va presentar la instància dijous al matí a l'Ajuntament, tot i que, segons ha explicat a l'ACN, ja havia fet la sol·licitud per telèfon anteriorment. «Fins que no ho fas per escrit, no té efecte», ha lamentat. Durant el ple de dijous a la tarda, l'equip de govern va rebutjar contestar una pregunta d'un regidor sobre la qüestió per «respectar el dol de la família». Alegre ha explicat que, un cop presentada la instància, «no es farà res contra l'Ajuntament».

La instància

A la instància, s'hi llegeix que «és del tot reprovable, indigne i inhumà que l'alcalde d'un municipi utilitzi informació personal d'un ésser mort per voler-se justificar». També consideren «abominable, punible i condemnable» que un alcalde utilitzi «informació absolutament esbiaixada d'un expedient personal per voler-se justificar». El text acaba dient que «davant la il·legal, brutal, cruel, despietada i incívica actitud d'aquest ajuntament» sobre la víctima, se sol·licita «que de manera immediata s'abstinguin de donar cap tipus d'informació personal ni de cap expedient que consti a l'Ajuntament» de la víctima. «El contrari suposa una intromissió il·legal i vulneració de la seva intimitat i de la família», conclou.

tracking