Diari Més

Societat

Gas Natural ordena suspendre els talls de llum a Reus

Reus recorda l'àvia morta per l'incendi amb una concentració davant l'ajuntament i una encesa d'espelmes

L'interior del pis on vivia l'àvia.

Gas Natural ordena suspendre els talls de llum a ReusEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gas Natural ha ordenat la paralització dels talls de subministrament elèctric a Reus. L'empresa ha demanat als tècnics i empreses que suspenguin els que ja estaven programats, i que no en realitzin més sense abans tenir el consentiment explícit de l'empresa. «Hem donat les indicacions perquè es revisin tots els talls que estaven programats», han informat des de l'empresa, després de l'incendi que va provocar la mort de l'àvia de 81 anys la matinada de diumenge cap a dilluns al carrer Santa Anna de Reus.

Aquestes ordres només van dirigides a la ciutat de Reus. Aquest matí de dimecres, l'empresa ha insistit en l'error en la comunicació amb el consistori. Gas Natural repeteix que existeix un compromís amb l'Ajuntament de Reus per tractar casos d'especial vulnerabilitat, com el cas de l'àvia, mentre que el consistori, aquesta vegada de la mà de la regidora de Benestar Social Montserrat Vilella, ha desmentit la seva existència.

En una roda de premsa, el conseller delegat de l'empresa, Rafael Villaseca, ha culpat la Generalitat de no desenvolupar el reglament que l’obliga a informar dels talls de subministrament. Villaseca ha admès que «d'acord amb la llei», l’empresa està obligada a informar les administracions abans de fer un tall de subministrament, però ha afegit que per poder aplicar aquesta llei, cal un reglament que la desenvolupi i que la Generalitat encara no ha tirat endavant.Villaseca ha subratllat que el Parlament de Catalunya va instar també el març passat la Generalitat a redactar el reglament, i ha lamentat que això encara no s’hagi fet. És «urgent», ha dit, que les administracions «resolguin» la qüestió, es «coordinin i concretin» el paper de cadascú, perquè ara com ara hi ha «un buit normatiu», segons la seva opinió.

Podemos demana que el president de Gas Natural vagi al Congrés

Per la seva banda, el partit Podemos ha demanat la compareixença al Congrés del president de Gas Natural Fenosa, Isidre Fainé, perquè expliqui quines mesures s'han adaptat per garantir els drets humans arran de l'incendi de Reus. Pablo Iglesias ha remarcat que Fainés «és un dels homes més rics d'Espanya», i ha demanat que «doni la cara» i expliqui per què s'ha incomplert la llei catalana que obliga a les companyies de subministrament a informar als serveis socials municipals dels talls d'electricitat.

tracking