Diari Més

Societat

Els veïns lamenten la manca de suport a un projecte per detectar persones en risc d'exclusió social

La Federació d'Associacions de Veïns de Reus ha tirat endavant amb recursos personals el projecte 'Guaita, hi som tots?'

Imatge del pis on es va produir l'incendi mortal, fet arran del qual la Federació lamenta que el seu projecte no tingui suport.

Els veïns lamenten la manca de suport a un projecte per detectar persones en risc d'exclusió sociaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Veïns de Reus lamenta arran dels fets ocorreguts en els darrers dies a Reus –la mort d’una dona de 81 anys per pobresa energètica en un incendi i la troballa d’un sense sostre mort en un parc- la manca de suport al projecte Guaita, hi som tots?. Aquest projecte, que la federació va aprovar tirar endavant el mes de maig, consisteix en detectar persones que visquin soles o puguin estar en risc d’exclusió social a través dels veïns, que poden trobar a faltar cares conegudes en situacions tan quotidianes com per exemple la compra del pa.

La Federació lamenta que fins ara el projecte no ha comptat amb el suport de les administracions i s’ha desenvolupat amb els recursos personals «insuficients» de les associacions, que no tenen competències en la matèria, ni informació i que intenten «amb dificultats treure de l’anonimat aquestes situacions de precarietat i pobresa».

Les associacions que formen part de l’associació afirmen que creuen que les entitats i els veïns dels barris de la ciutat tenen un paper a jugar en la tasca que es fa des de Serveis Socials. Per això demanen suport a aquest projecte que creuen que «serviria per activar un protocol de detecció i atenció als veïns que, per desconeixement o vergonya, no s’apropen als Serveis Socials».

tracking