Diari Més

L'Ajuntament nega que tingui cap conveni amb Gas Natural sobre pobresa energètica

El consistori s'empara en la Llei 24/2015 que «atribueix la responsabilitat de notificar i conèixer la pobresa a les subministradores»

Pla obert de l'interior del segon pis d'un immoble de Reus on s'ha produït un incendi mortal el 14 de novembre del 2016

dona, morta, incendi, porta, Reus, pisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus nega l’existència de cap conveni ni de cap canal exclusiu de gestió amb Gas Natural des del 2014 en relació a la pobresa energètica, tal com ha assegurat aquest dimarts la companyia energètica arran de la mort en un incendi de la veïna de 81 anys a qui havia tallat la llum.

En un comunicat, el consistori ha assenyalat aquest dimarts a la tarda que els Serveis Socials municipals únicament s’havien posat en contacte amb l’empresa per informar-la que l’Ajuntament procediria a ingressar mitjançant transferència l'import del deute contret per aquells clients que fossin beneficiaris de les ajudes d’urgència o subvencions municipals. L’Ajuntament de Reus ha lamentat «la voluntat de la companyia subministradora d’eludir les seves responsabilitats» i ha insistit que «la Llei 24/2015 deixa ben clara la responsabilitat i la iniciativa de les empreses de notificar i requerir els informes als serveis socials municipals».

L’Ajuntament de la capital del Baix Camp ha recordat que Gas Natural no va notificar que tallaria el subministrament elèctric a la dona, malgrat que les empreses tenen l’obligació legal de comunicar-ho amb anterioritat per tal que els Serveis Socials municipals puguin informar de la possible situació de vulnerabilitat social dels afectats. El consistori s’ha refermat en el seu compromís d’emprendre accions legals contra la companyia responsable del subministrament elèctric al domicili sinistrat del carrer de Santa Anna. A més, ha reiterat que recopilarà tota la informació disponible i posarà a disposició de la Fiscalia «totes les proves que demostrin que el procediment de la companyia en relació a la notificació del tall del subministrament elèctric no ha estat ajustat a la llei».

En un comunicat titllat de «poc rigorós» per part de l’Ajuntament, Gas Natural Fenosa ha assegurat que l'Ajuntament de Reus no els havia informat de la situació de vulnerabilitat de l'àvia i que la víctima no estava inclosa a la relació de clients vulnerables que l'Ajuntament reusenc els comunica. Al contrari del què assegura l’Ajuntament, la companyia ha afirmat que disposa, des del 2014, d’un canal exclusiu de gestió amb els serveis socials reusencs per poder atendre conjuntament els casos de vulnerabilitat.

tracking