Diari Més

Salut

Salut no descarta que la Generalitat pugui entrar en la gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus

El conseller ha apuntat que aquesta qüestió s'hauria de discutir en el pla de viabilitat

L'arribada a l'Hospital Sant Joan de Reus del conseller de Salut, Antoni Comín.

Salut no descarta que la Generalitat pugui entrar en la gestió de l'Hospital Sant Joan de ReusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha visitat aquest divendres Reus i l'Hospital Sant Joan, on s'ha reunit amb la direcció del centre i també amb el comitè de treballadors. Abans d'entrar a la reunió, Comínha assegurat que no es descarta que la Generalitat pugui arribar a encarregar-se de la gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus. El conseller ha defensat que la incorporació de la Generalitat en la governança seria «coherent» però ha apuntat que aquesta és una qüestió que s'hauria de discutir en el pla de viabilitat i «amb la discreció que es requereix per madurar les decisions».

Sobre la possibilitat d'ampliar l'activitat contractada després del paquet d'1,3 milions d'euros anunciat fa un mes, Comín tampoc ho ha descartat i ha explicat que l'activitat contractada no ha d'estar definida per la situació financera de l'hospital, sinó per les necessitats dels pacients. Segons Comín, abans de plantejar que la Generalitat entri en la gestió de l'hospital cal «posar davant del debat objectius assistencials i, després, instrumentals. Només pots trobar sentit de governança quan tens clar quin és el projecte i quins són els objectius assistencials», ha afirmat.

De la reunió amb el comitè de treballadors, que recentment han denunciat la direcció per l'incompliment amb una part de la Direcció per Objectius, DPO, del 2015, el conseller ha recordat que la seva trobada es limita a un diàleg i no una negociació: «Avui dia el CatSalut no en té la propietat i cal que tothom faci el seu paper», ha defensat. En aquesta línia, ha avançat que els faria arribar la situació sobre les DPOs en altres centres, on també es troben en el mateix estat.

El conseller ha defensat també la feina feta en els darrers mesos entre el Govern i l'Ajuntament de Reus, amb la qual han aconseguit evitar un risc «que hauria resultat dramàtic». Sobre l'exercici del 2017, Comín ha dit que «hauria de donar proves que estem sortint de la situació» en la que es troba el centre, malgrat que ha admès que «no es resol en un any»: «Un pla de viabilitat no està previst en un any, és plurianual, i menys en una situació complicada com la del Sant Joan». El conseller ha confiat en el compliment del pla de viabilitat per continuar rebaixant el dèficit i que verifiqui que «l'avió no només no s'ha estavellat, sinó que també s'ha enlairat».

tracking