Diari Més

Municipal

Els socialistes Francesc Vallès i Núria Borrell abandonen l'Ajuntament de Reus

Vallès, actual primer secretari del PSC, ha anunciat que deixa la política activa per dedicar-se a la seva carrera professional

Imatge d'arxiu de Núria Borrell i Francesc Vallès

Núria Borrell i Francesc Vallès abandonen l'Ajuntament de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francesc Vallès, regidor i portaveu del grup municipal del PSC a Reus, deixarà de ser el portaveu del grup socialista a l'Ajuntament reusenc en el proper ple municipal, que tindrà lloc el dijous 17 de novembre, i abandonarà la política activa per dedicar-se a la seva carrera professional. Vallès ho està anunciant aquest divendres al matí en una compareixença davant els mitjans de comunicació, en la qual ha afirmat que aquesta ha estat una decisió «estrictament personal» que ha pres després de meditar molt, a més d’afegir que té «reptes professionals importants sobre la taula».

L’actual regidor reusenc també ha anunciat que deixarà de ser primer secretari de la formació Socialista a Reus per no ser un obstacle en la regeneració del grup polític. «Crec que la persona que ha de liderar el partit a Reus necessita un temps per fer un projecte. Jo vaig estar 2 anys i mig per formar-lo», ha assegurat Vallès.

Vallès va ser l'alcaldable del PSC a Reus en les eleccions municipals de 2015. i és el primer secretari del PSC a Reus. També ha estat diputat al Congrés dels Diputats. El fins ara portaveu socialista és professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona, tasca a la qual es dedicarà plenament en dir adéu a la política.

Núria Borrell també deixa el consistori

La de Vallès no és la única baixa que tindrà el grup municipal del PSC. Núria Borrell, número 2 a la llista de les passades eleccions municipals i filla del que va ser alcalde reusenc del 1983 al 1985, també deixarà el seu lloc al consistori en el proper plenari per causes professionals. Les persones a qui tocaria ocupar els càrrecs dels dos polítics són Jordi Lamas i Sandra Guaita, tot i que encara podria córrer més la llista.

tracking