Diari Més

Successos

Quasi 40 anys de presó per a un pare per causar una nit de terror familiar a Reus

Va ferir i violar la dona davant de la seva filla petita, a la que va maltractar i les va tancar cinc hores amb la sogra i la cunyada.

El processat va impedir que la seva família sortís del pis de Doctor Vilaseca durant cinc hores.

Quasi 40 anys de presó per a un pare per causar una nit de terror familiar a ReusGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Provincial de Tarragona demanarà un total de 38 anys de presó per un espòs i pare de Reus acusat d’un conjunt de delictes comesos en l’entorn familiar, entre els quals es troben l’agressió sexual, els maltractes i les lesions. El judici es va ajornar aquest dilluns fins al pròxim 18 de gener a la secció quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona.

Els fets que es jutjaran al gener es van produir el 27 de juny del 2014 quan el processat, quina identitat s’amaga per protegir les víctimes, va tancar la seva dona, la seva cunyada, la sogra i la filla, de 4 anys, al seu domicili de l’avinguda Doctor Vilaseca de Reus, segons relata en les seves conclusions provisionals el fiscal en cap de l’Audiència Provincial, Xavier Jou, encarregat de valorar el cas i sol·licitar una pena al tribunal. Segons el seu relat, basat en els fets reflectits al sumari, el processat va arribar a casa seva a les dues de la matinada en estat ebri i va trucar la porta de casa fins que li van obrir. Llavors va empènyer un moble que va col·locar darrere de la porta per impedir la sortida dels que es trobaven dins el pis, a més de tancar amb clau.

A continuació –sempre seguint els fets que consten al sumari– va treure un ganivet i va agafar dels cabells la seva esposa, a la que va punxar en una mà, provocant-li un tall profund. La dona, sagnant, va ser arrossegada dels cabells en direcció al dormitori de la seva cunyada, germana de la seva dona, a la que va llançar sobre el llit de l’habitació. Segons les conclusions provisionals del fiscal «amb ànim d’aterrir-les», les va senyalar amb el ganivet amenaçant: «Si truqueu a la policia mato a les tres», es referia a la seva esposa, la sogra i la cunyada, a les que va afegir que si sortien de l’habitació «estaven mortes». Es va dirigir al menjador, on va agafar la seva filla de quatre anys i la va treure per la finestra, deixant-la penjant pels peus, mentre la mare cridava horroritzada que la deixés.

Una nit d’autèntic pànic

El relat dels fets que es van produir el 2014 i que ha instruït el Jutjat de Violència sobre la Dona van en augment a mesura que passen els minuts. L’acusat va tornar a agafar la seva dona pels cabells i, amenaçant-la amb el ganivet, la va obligar a fer-li una fel·lació i posteriorment la va violar, tot en presència de la seva filla de quatre anys.

Havien passat cinc hores després que l’home hagués arribat al domicili quan semblava que aquella pel·lícula de terror hagués acabat. A les 7 de la matinada, va demanar tabac, que li va portar la seva cunyada. En el moment d’entrar, ella i la sogra del processat van poder fugir, però l’esposa i la nena continuaven al pis, fins que es va adormir. En aquell moment totes dues van poder sortir de la casa.

El representant del Ministeri Públic considera que els fets narrats són constitutius de quatre delictes de detenció il·legal, comesos en les quatre persones –inclosa la nena– que ocupaven l’habitatge, un delicte de lesions comès en la seva esposa, dos delictes d’amenaces (a la sogra i la cunyada), un delicte d’agressió sexual comès en la persona de la seva dona i un delicte de maltractament en l’àmbit familiar, relacionat amb els fets que afecten la seva filla petita.

Per tots aquests delictes es demanen provisionalment –el que pot canviar al llarg de la vista oral del pròxim mes de gener– penes que freguen els quaranta anys de presó. Concretament, la suma de les penes sumen 38 anys de privació de llibertat, als que s’hauran de restar els dos anys i quatre mesos que porta a presó l’acusat, des del 30 de juny del 2014. El fiscal sol·licita també una ordre d’allunyament, per la que es prohibeix al processat que s’apropi a les quatre víctimes a menys d’un quilòmetre, així com posar-se en contacte amb elles per qualsevol via en períodes que van des dels 14 anys a 2 anys, segons la víctima que es tracti.

Es dóna la circumstància que el presumpte autor d’aquests delictes es trobava a l’Estat en situació il·legal. La relació sentimental amb la seva parella, una de les víctimes d’aquest cas, es va originar el 2009. Fruit d’aquella relació va néixer la nena que va patir els maltractes. La parella es va separar, tot i que el 2014 van tornar a iniciar les relacions sentimentals. Com a producte d’aquests fets, que han quedat reflectits a l’escrit del fiscal, la dona ferida va ser atesa en un centre sanitari. Segons l’informe forense, les lesions físiques que van afectar l’esposa del processat són producte de l’acció defensiva, el que comporta lesions a ambdues mans, amb talls diversos, així com un hematoma a la cuixa de la cama dreta. Les lesions van haver de ser suturades a un centre sanitari i, segons l’informe, van trigar 20 dies a curar. Les lesions van deixar seqüeles en forma de cicatrius a la mà, tot i que també es consideren els danys psíquics de les víctimes.

tracking