Diari Més

Infraestructures

Territori adjudica la direcció de l'obra per reformar la carretera de Cambrils

El tràmit era un dels últims abans de l’inici de la remodelació, que arrencarà aquest 2016 amb un termini d’execució de 9 mesos

Uns 8.000 cotxes circulen a diari per aquesta via.

Territori adjudica la direcció de l'obra per reformar la carretera de CambrilsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa amb seu a El Vendrell Esencat Fractal SL serà l’encarregada de la direcció de les obres de millora general de la carretera de Cambrils. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat, amb data del 27 d’octubre, aquest capítol de la remodelació, per un import total de 41.290 euros més IVA i que contempla un termini d’execució de 10 mesos, en paral·lel al de les feines pròpiament dites. La proposta de la companyia d’enginyeria civil ha estat la més profitosa, segons les bases del concurs públic que Infraestructures.cat va obrir el 8 d’agost per aquest àmbit, d’entre les 11 que hi concorrien. Territori ja va adjudicar a finals de setembre, de fet, el projecte de reforma, per 1,4 milions d’euros i que anirà firmat per la UTE Excavacions Masdeu SL & José Antonio Romero Polo. L’assistència tècnica per a la coordinació de seguretat i salut dels treballs a la TV-3141, Territori va deixar-la en mans de GAB6 Integral al juliol, en un procediment similar, i per 13.360 euros més IVA.

L’adjudicació de la direcció de les obres era un dels darrers tràmits pendents abans que les màquines poguessin entrar a la carretera de Cambrils, un fet que està programat que es produeixi abans d’esgotar aquest 2016. En termes generals, la materialització del projecte, haurà d’afavorir la seguretat viària i la fluïdesa en la circulació. Tot plegat, mitjançant dues rotondes i la reordenació d’accessos que permetin eixamplar la calçada i eliminar els girs a l’esquerra, objectiu final de la reforma de la TV-3141.

La TV-3141, que pertany a la xarxa comarcal, discorre des del Santuari de Misericòrdia, a Reus, fins a l’N-340, a Cambrils. En un primer tram, d’uns 500 metres, fins a l’autovia T-11, té característiques urbanes. A partir d’aquest punt, és una via interurbana: un tram inicial d’uns 2,5 quilòmetres se situa al terme municipal de Reus i després, durant uns 4,5 quilòmetres, al de Cambrils. El tram on s’actuarà té un trànsit relativament intens, amb prop de 8.500 vehicles/dia a Cambrils i més de 10.000 a, segons dades de Territori. Precisament tenint en compte aquest volum, la Generalitat hi ha previst una remodelació global que, un cop hagi abastat el total de la via, hi haurà deixat una inversió de 9 milions. Ara, el Departament impulsa una primera fase a Reus, que abraçarà uns dos quilòmetres.

Dues noves rotondes

Les feines es desenvoluparan en quatre àmbits: «la creació d’una rotonda –que rep el nom de rotonda sud– al punt quilomètric 4,9 i els accessos al Club de Golf Aigüesverds i a la benzinera; la construcció d’una de segona –rotonda nord– al punt quilomètric 6,7 i els accessos a la Urbanització Blancafort, el Club Tennis Monterols i el camí de Rubió; la remodelació de la intersecció al punt quilomètric 5,6 tot afegint un tercer carril central per realitzar un canvi de sentit; i la col·locació de barreres», tal com concreta el projecte. El termini d’execució és de nou mesos.

tracking