Diari Més

Cultura

El curtmetratge 'Timecode' de Reus es postula per fer-se amb el premi Goya

El film de l’Escola de Cinema reusenca és nominat a l’estatueta en la categoria de ficció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curtmetratge Timecode segueix acumulant reconeixements i es postula com un dels candidats a endur-se un dels premis Goya en la categoria de ficció, segons es va donar a conèixer el passat dimecres en les nominacions del festival de cinema espanyol. La cinta dirigida per Juanjo Giménez, un dels docents de l’Escola de Cinema reusenca, aborda la història de dos guàrdies de seguretat d’un pàrquing, la Luna i el Diego, cadascun amb torns diferents.

Durant els quinze minuts que dura el film s’explora què succeeix durant les nits llargues i avorrides del seu treball. Una parella interpretada per Laly Aguadé i Nicolás Ricchini. El director fa servir les múltiples càmeres d’aquest recinte per observar la situació des de diferents punts de vista. La cinta, que es va fer dins del curs de Creació i Direcció Cinematogràfica de l’Escola de Cinema de Reus, ve avalada pels seus més de 25 premis, entre els més destacats, la Palma d’or que es va emportar al festival de Cannes del passat mes de maig, convertint-se d’aquesta manera en el primer film de l’Estat en obtenir aquest reconeixement.

El repte ara és fer-se amb l’estatueta en la 31 edició de la gala del cinema que tindrà lloc l’any vinent. El film de Giménez haurà de competir amb tretze candidats més: Bla, bla, bla (Alexis Morante); Disco Inferno (Alice Waddington); El trastero (Gaizka Urresti); En la azotea (Damià Serra); Graffiti (Luis Quílez); Hermanos (Javier Roldán); Hostal Edén (Gonzaga Manso); Jingle (Marta Aledo); La invitación (Susana Casares); No me quites (Laura Jou); Vainilla (Juan Beiro); Yo, presidenta (Arancha Echevarría) i Zero (David Victori).

Pel què fa la trajectòria de l’autor, és autor també dels llargmetratges Nos hacemos Falta – Tilt (2003), premiada a Roma, Las Palmas i Ourense; Esquivar y pegar (2010), co-dirigida amb Adán Aliaga, Caracola al millor documental en el Festival Alcances de Cadis (2011) i Contact Proof (2014), estrenada també a Alcances.

Fragment del curtmetratge reusenc Timecode.

El curtmetratge 'Timecode' de Reus es postula per fer-se amb el premi GoyaCedida

tracking