Diari Més

Societat

Reus també aposta pel 'No és No' durant la Ganxet Pintxo de tardor

Es repartiran 10.000 posagots entre els bars participants

Els posagots portaran el lema 'No és No'.

Reus també aposta pel 'No és No' durant la Ganxet Pintxo de tardorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya 'Reus lliure d'actituds sexistes i discriminatòries' també serà present durant la ruta de tapes Ganxet Pintxo d'aquesta tardor. Aprofitant el volum de públic que mou aquest esdeveniment gastronòmic promogut per la Cambra de Comerç de Reus, s'ha apostat per tornar a visibilitzar aquesta campanya que té com a objectiu principal afavorir uns entorns d'oci i lleure igualitaris, lliures d’actituds sexistes i discriminatòries.

Des del consistori remarquen la importància perquè les persones prenguin consciència per garantir un espai d'oci on tothom pugui gaudir de la festa, sense tenir por o suportar conductes poc apropiades i rebutjant les agressions sexistes, respectant els límits i/o els consentiments de tothom.La campanya compta amb la implicació de la Cambra de Comerç de Reus, impulsora d'aquest cicle gastronòmic de tapes i el suport i col·laboració d'Estrella Damm.

Posagots 'No és no'

La campanya de sensibilització conjunta amb la Ganxet Pintxo repartirà 10.000 posagots als bars participants i que s'utilitzin quan es serveixi la tapa. Aquests tindran un missatge curt, concís i entenedor: 'No és no'.

Aquesta campanya neix d'una proposta del Consell Municipal de Joves a Secundària l'any 2015, que col·labora amb diferents iniciatives ciutadanes per sensibilitzar la població en relació a la violència i l'assetjament sexista.

Noves línies de treball

Més enllà d'aquesta acció concreta en el marc de la Ganxet Pintxo, el grup motor de la campanya, format per tècnics del Casal de Joves, Casal de les Dones i entitats de Reus, està treballant en el disseny d'uns tallers de sensibilització sobre la violència masclista en l'oci nocturn dirigits a joves de 4art d'ESO que s'oferiran a tots els instituts de Reus durant el mes de març, abril i maig i que permetran treballar amb els joves la prevenció de situacions d'assetjament i discriminació en contextos d'oci.

També s'està treballant amb les diferents entitats i locals d'oci nocturn i els agents implicats per crear un protocol de prevenció d'agressions sexistes en contextos de festes i oci nocturn.L'objectiu és portar el missatge de respecte i implicació a diferents franges d'edat de la ciutat, per tal que esdevingui general el refús a qualsevol forma de conducta sexista dins de l'oci nocturn.

tracking